Hatásosak a különböző, üzemanyagba keverendő motor tisztító adalékok?
Gondolok itt pl. erre:
Van egy motorom, ami az utobbi pár évben nem nagyon volt hajtva, gyakorlatilag semennyire.
A karburátotok ki lettek tisztítva, de a hengerek nem. Olaj is lett cserélve, a szerelö azt mondta hogy ha mentem vele pár ezret akkor majd megint cserélünk.
Van érzelme a fent emlitett adalékot megvenni? Esetleg valami tipp azon kívül hogy menjek most sokat vele.
A válaszokat előre is köszönöm!
Annyi, hogy a szerelőm szerint az egyik henger meg van kopva, ezért hidegen füstöl, viszont miután már bemelegedett és mentem vele akkor a füstölés elmúlik. Másik vélemény szerint ez csak azért van mert keveset ment és ez idővel el fog múlni és hogy késöbb kell majd egy ismételt karburátor habgolás.
A másik vélemény azzal érvelt, hogy fura volna ha egy sor 2es blokkban csak az egyik henger kopott volna el, a másik nem, elvégre ugyan ugy kapja a hűtést, nem ugy mint egy V blokk ahol a hátsó henger kevesebb szelet kap.
Én nem igazán értek hozzá, szóval nem tudom. Én csak arra gondoltam, hogy ha az a gond, hogy öreg volt benne az olaj plusz sokat állt és sok a kosz a hengerekben akkor ez is lehet segítene azon felül hogy most sokat megyek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!