Simson s51 miért ennyire olcso?
Talaltam egy Simson s51 endurot.
A leiras szerint a motorja teljesen fel lett ujitva es a kepek alapjan rendkivul szép.
Viszont az ára csak 80 ezer forint amit nem teljesen ertek mert lattam simsonokat 1 millio folott is. Ti mit mondtok?? Szerintetek megéri?? Sokat kell utana foglalkoznom vele??
#9 Elmagyaráznám, de inkább ezt nézd meg:
https://www.youtube.com/watch?v=NRsV_BYF3gk
Igen, megveszik ennyiért. Németországban NDK jogfolytonosság miatt a mai napig rendszám nélkül 60-nal mehetsz és szállíthatsz utast. De csak NDK-s segédmotorral, modernebb 50 cc-vel nem.
Azt amúgy hozzá kell tenni, hogy a Simson ugye hozta a cucilista minőséget, folyton szerelhetted, most meg már csak utángyártott kínai alkatrész van, ami miatt még többet szerelheted. Szóval a kérdésedet kiegészíteném:
1. Tényleg van, aki ennyit fizet érte? Igen, van!
2. Megéri ennyit fizetni érte? Nem! Amennyiért most majdnem patika, és a jövőben drágán fenntartható Simsont veszel, annyiért simán veszel pl. egy Honda vagy Suzuki 50 cc-met plusz rendbe is rakatod egy normális szerelővel. Énb amikor a korlátlan jogsimat csináltam konkrétan gondolkodtam rajta, hogy gyakorlás céljából beleölök félmilliót egy segédmotorba, aztán majd eladom, ha megvan a jogsi.
Apám már 14 éves koromban, 15 éve megmondta, hogy ha AM jogsit akarnék, örülne, mert megtanulnék közlekedni, de nem az akkor még meglévő Simsonját adná alám, hanem venne normális motort.
Volt egy évfolyamtársam gimiben, ő azóta járműmérnök lett. Neki volt Simson-mániája, 14 évesen kapott egyet kézikönyvvel, hamarabb szedte szét és rakta össze, minthogy vezette volna. 17 évesen meg a MÉH telepeket járta és a semmiből épített egy másik Simsont magának! Ő már akkor megmondta (ez 2012 környéke), hogy szar, szenny, szerelhetetlen valami a Simson. Neki szerelem volt, ahogy az Alföldön soksaknál az is hobbi, hogy hajtják a Ladát a gátoldalban. De azért a gyereket nem abba az autóba ültetik, az asszonyt nem azzal viszik bevásárolni. Csak hobbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!