Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az Egyesült Királyságba...

Az Egyesült Királyságba akarunk menni a tavaszon. És vezetni egy bérelt autót, kérhezem-e azt, hogy addig, amíg ott levezetek 60km-t adjanak balkormányos kocsit, és nézzék el, hogy a baloldalon megyek?

Figyelt kérdés

Fura, de többször megfordult a feleségem fejében. Az autóbérbeadó hajlandó lenne erre?

Sosem voltunk még Angliában. Turistaként megyünk, és brit angolt is fogunk tanulni.

2024. jan. 31. 11:16
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
És mi a helyzet a kétsávos vidéki utakon?
2024. jan. 31. 13:40
 12/24 krwkco ***** válasza:
100%

"Na, konkrétan arra, hogy egy előzést hogyan lehet kivitelezni, ha én a jobb oldalon ülök, SOFŐRKÉNT, és nem látom be."

Nálunk jobboldali közlekedés van és balkormányos autók. Angliában baloldali közlekedés és jobbkormányos autók. Ravasz, mi?

Nem csoda, hogy megzavar. :-)

2024. jan. 31. 13:41
 13/24 anonim ***** válasza:

"És mi a helyzet a kétsávos vidéki utakon?"

Tele van autókkal és szeméttel az út szélén. Vagy mire gondolsz?

2024. jan. 31. 14:00
 14/24 krwkco ***** válasza:
100%

Egyébként a kétfajta autó között -miután sikerült a megfelelő oldalra beülnöd- a kéziváltó kezelésében van a legnagyobb eltérés. Mert a jobbkormányosban bal kézzel kell váltani.

Úgyhogy jobban jársz, ha automata váltósat kérsz, ahelyett hogy a balkormányoshoz ragaszkodnál.

2024. jan. 31. 14:22
 15/24 veterán vas ***** válasza:
55%

Néhány éve jártam az Egyesült Királyságban egy itthoni autóval.

Doverben amikor lejöttem a kompról még furcsa volt a "másik" oldalon közlekedni, de mire Londonba értünk már megszoktam.

Szerintem sokkal nagyobb a kockázat egy ismeretlen jobbkormányost végigvinni egész Európán, (oda-vissza) mint egy megszokott balkormányossal óvatosan abszolválni az U.K.-t.

2024. jan. 31. 14:50
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én angliában sokszáz mérföldet vezettem balkormányost.. azzal se volt gondom, mondjuk sokat nem előztem vele, mert egy szívódízel kisbusz volt, de na..

De még mindig nem értem ezt a hülyét hogy mit nem tud kilátni egy jobbkormányos autóból előzésnél angliában.. Ez olyan hülye hogy itthon se lát akkor ki a balosból. :D

2024. jan. 31. 16:23
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne erőltesd ezt a dolgot. A kis ívű kanyar nagyívű lesz, ezen kívül semmi nem valtozik. Ez vagy megy vagy nem. Kerdésed nyelvezete alapjan nem is magyar vagy amúgy de ez nem baj, grat h ilyen szintre feljöttél!
2024. jan. 31. 20:14
 18/24 A kérdező kommentje:
#17 Valóban, Cseh felmenőkkel rendelkezünk.
2024. jan. 31. 20:54
 19/24 anonim ***** válasza:
#17 semmi nem változik, csak minden tükörkép, de ennyi.
2024. jan. 31. 20:58
 20/24 anonim ***** válasza:
Azért, hogy pontosak legyünk vannak eltérések a magyar kresztől. Az egyik ami beugrik a kanyarodó kocsinak meg kell adnia az elsőbbséget a gyalogosnak otthon. UK-ben nem így van.
2024. jan. 31. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!