Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Zavarna, ha elgázolnál valakit...

Zavarna, ha elgázolnál valakit vagy miattad összetörné magát valaki?

Figyelt kérdés

Az oktatóval beszéltem erről, mert többször random leléptek elém vagy egy biciklis úgy tett mintha nem jönnék mögötte és random kanyardott balra.

Erre felvetettem, hogy ha nem az én hibám a baleset, akkor az se érdekel ha elgázolom. Érzelmileg nem tud meghatni.

Mennyire átlagos ez? Tudom, hogy társaságban "tettetni" illik mennyire odafigyelek másokra és zavar ha egy légy haja szála megsérül miattam. De engem ez nem zavar belül.

Mindenki játssza a szerepet? Vagy van akit őszintén zavar ha kárt tesz másban? Akár kocsival, akár anélkül.

2024. jan. 26. 22:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
35%
De ha egyszer hülye, akkor nem miattam töri össze magát, hanem saját maga miatt. Ettől még lehet, hogy zavarna valamelyest.
2024. jan. 26. 22:47
 2/22 anonim ***** válasza:
94%

Igen, én nem vagyok pszichopata.

Valószínűleg amúgy te sem vagy az. Ha a kocsid alól szednék ki a gyalogos maradványait, jó eséllyel neked is lenne jó pár álmatlan éjszakád és átértékelnéd a dolgokat.

2024. jan. 26. 22:56
 3/22 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem a hasonló vélekedés miatt is lenne szükség átható pszichológiai alkalmassági vizsgára.
2024. jan. 26. 23:08
 4/22 anonim ***** válasza:
91%

Szóval, ha valamiben nem te vagy a hunyó -vagy legalább is úgy érzed- akkor onnan tökmindegy, hogy kivel és mi történik?

(szerintem maradj otthon, és ne menj emberek közé)

2024. jan. 26. 23:13
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi jó eséllyel neked sem lenne ekkora arcod ha tényleg megtörténne ilyesmi. Nem mások játsszák az empatikus szerepet,hanem te teszed a macsógyereket. Maradjon is így,remélem soha nem lesz okod elgondolkozni ezen!
2024. jan. 26. 23:34
 6/22 anonim ***** válasza:
76%

Szoktuk mondani, hogy a biciklisekkel annyi a baj, hogy amikor elütjük őket, sajnos ugyanaz a büntetés, mintha egy normális embert csaptunk volna el. De nyugodj meg, ha veled történne ilyen, te sem így állnál hozzá.

SŐT.

Szerinted ha egy biciklis elsodor egy gyalogost, ki a hibás? Még ha a gyalogos zenét is hallgatott közben, nem figyelt stb. Hát persze, hogy a biciklisé, aki járműre szállt, és nagyobb kárt tud okozni.

Na, akkor ha te beülsz az 1-2 tonnádba, amire papírod van, hogy vezetheted, szerinted ha bárki gyengébbet bántasz, ki a hibás? Akkor is, ha a másik szabálytalan, ha bármi történik, TE IS SZABÁLYTALAN VAGY. KRESZ 3.§, a legfontosabb szabály: személyi és vagyonbiztonságot mindig védjük. Záróvonalon átmehetsz, piroson átmehetsz, ha azon múlik, hogy ne okozz balesetet. Ha te elsodorsz egy szabálytalan biciklist, akkor bizony te is hibás vagy, mert nem figyeltél eléggé. Pont ez amúgy a sikeres forgalmi vizsga követelménye: 50 percig tudsz-e kellőképpen figyelni. És ne mondd nekem, hogy szabálytalan biciklist nem sajnálsz, mert ennyi erővel a szirénázó mentőautóra is azt mondanád, hogy csak előre néztél és hangos volt a rádió, azért akadályoztad?

Tehát ad1. igenis a te hibád is, ha baleset részese vagy. Ad2. ha utólag sem sajnálnád, akkor inkább ne is legyen jogsid, mert hamar el fogják venni.

2024. jan. 27. 01:55
 7/22 anonim ***** válasza:
93%

Kerdezo! Neked elmeorvosnal a helyed!

Persze hogy zavarna, akkor is ha nem az en hibam.

2024. jan. 27. 01:55
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem zavarna, ha az oktatód megjegyezné, amit mondtál neki, és felhívná a vizsgabiztos figyelmét is arra, hogy nem biztos, hogy kellene neked jogosítványt adni 😉

(Ezt csak annyira vedd komolyan, amennyire a kijelentésed komoly volt)

Felhívnám a figyelmedet arra, hogy balesetet okozni akkor is tilos, ha a másik fél a hibás, azt is vizsgálják, hogy a vétlen fél megtett-e mindent a baleset elkerüléséert, és, ha úgy értékelik, hogy nem... az se zavarjon, hogy felelősségre vonnak.

Többek között ezért haragszanak a szabálytalanul közlekedőkre, egy baleset a vétlen számára is tortúra, arról nem is szólva, hogy az emberek többségének van lelkiismerete, ami elől nem tud elbújni, elmenekülni.

2024. jan. 27. 05:10
 9/22 A kérdező kommentje:

Már meglett azóta a jogsi mióta ez a beszélgetés történt az oktatóval.

Értelmszerűen a baleset után a rendőr/ügyész/bíró előtt előadnám a bociszemeket és meghatódnék a borzalmak miatt. Tudom, hogy kell eljátszani ha valami fáj.

De belül nem érzek semmit. Azt nem tudtam, hogy mások éreznek bármit is. A szülővárosomban amikor meghalt valaki akit ismertem pl ilyen balesetben nem éreztem semmit. Temetéseken se érzek semmit. Mit kéne érezni?

A saját családtagjaim is megbetegednek és meghalnak néha, de nekem még a temetés is csak egy felesleges nyűg. Ha családtag után nem érzel gyászt, akkor egy vadidegen után minek?

Volt már olyan, hogy se lát se hall lelépett elém a járdáról (mert zenét hallgatott, mégcsak zebra se volt). Dudálás+hirtelen kanyar kombóval kerültem el az ütközést. Az sem mentség neki, hogy számítani lehet rá, mert az úttesttel párhuzamosan sétált a járdán. Ergó az ember nem számít átkelésre még véletlenül se.

2024. jan. 27. 05:45
 10/22 anonim ***** válasza:
71%
Neked nincs lelki ismerheted. Hadd kérdezzem meg, az orosz tömeggyilkosokat is támogatod?
2024. jan. 27. 07:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!