Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vásárolnak az emberek...

Miért vásárolnak az emberek régi forgalmi engedélyeket?

Figyelt kérdés

Egyre több olyan hirdetést olvasok ahol 70-es 80-as évekből származó forgalmi engedélyeket keresnek megvásárlásra.

Mit kezd valaki egy olyan szürke kiskönyvvel, amiben minden adat idegen a számára?/pl. rendszám, motorszám, alvázszám, tulaj neve/

Ráadásul az esetek 99%-ban már a jármű sincs meg, csak a forgalmi.😮

jan. 24. 12:49
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Mert sokkal tartósabb mint a ma gyártott forgalmik.
jan. 24. 12:56
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi, ez egy roppant értékes válasz!

Eddig is tudtuk, hogy "régen minden jobb volt". 🤣

jan. 24. 13:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát te magad is látod :)
jan. 24. 13:05
 4/10 A kérdező kommentje:
Akkor ez virágnyelven annyit jelent, hogy ti sem tudjátok a választ?😏
jan. 24. 13:19
 5/10 anonim ***** válasza:

De kinek van még olyan? Van (a közelmúltig volt) egy 1978-as autóm. Még ilyen lapozgatható könyvecske alakú volt a forgalmija. Valamikor a 2000-es évek második felében találták ki, hogy hiába volt akkor még az első és egyetlen tulajdonos (családtagom) nevén, kötelező eredetvizsgáztatni, mert akkor adnak csak ki rá törzskönyvet. (Pedig eladás gondolata fel sem merült.) Ezzel együtt az eredeti 78-as forgalmit is kötelező volt leadni. Kérésre sem lehetett megtartani, amit én is sajnálok. Akkor kapott ilyen mostani hajtogatós lap típust.

Amúgy igen, én sem tudom a választ. Egy autó nélküli régi forgalminak sok használati értéke nincs. De vannak aki rá vannak gerjedve a régi papír dolgokra. Régi pénzek, bélegek, levélpapírok... ezt tudom elképzelni.

jan. 24. 14:02
 6/10 A kérdező kommentje:

#5.

Köszönöm az értelmes választ.

Természetesen a hirdetések feladót is kérdeztem, de valamiért elzárkóznak a választól.(naná, hogy éppen ezért lett érdekes)

Különben nekem is van egy ilyen családi ereklye -nem is akarom eladni- de tényleg nem értem, hogy ebben mi az üzlet.

Márpedig egyre több helyen lehet ilyen keresésekről olvasni........

jan. 24. 14:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Gyűjtők. De az is lehet, hogy hamisítják, és akkor így forgalomba tudják helyezni a papírok nélküli járműveket.
jan. 24. 17:17
 8/10 anonim ***** válasza:

Ezeket jellemzően veteránbörzéken, nagyobb autós találkozókon, esetleg régiségvásárokon szokták árulni. Igen, gyűjtők veszik, ereklyeként, emléknek. Nem azért, hogy lopott autókat papírozzanak, meg visszaéljenek a benne lévő adatokkal.

Sőt, kapaszkodjatok meg, szoktak gyűjteni fanatikusok - forgalomból kivont - rendszámtáblákat is.

jan. 28. 08:17
 9/10 A kérdező kommentje:

O.K. még egy rendszám, egy régi lámpa vagy egy csavart kézikürt esetében megértem, hiszen látszik a régi kor technikája, patinás anyaga.

Na de egy 50 éves papír amibe -anno- beírták hogy Tóth József/Topolino/CA-12-34 hát...... ebben én nem látok semmi érdekeset.

Főleg úgy hogy semmi kapcsolatom, emlékem nincs a benne olvasható adatokkal.

Legutóbb pl. 50 ezerért kelt el, egy 1965-ös autó forgalmija. 😮

jan. 29. 10:04
 10/10 anonim ***** válasza:

#8 vagyok.

Az ilyeneket úgy önmagában a régi idők emléke miatt gyűjti vagy veszi meg valaki. Lényegtelen, hogy mi van beleírva, vagy egyáltalán micsoda. Régi, ma már nem ilyen, sokáig fentmaradt => érték!

Én például szívesen néznék meg egy 20-25 évvel ezelőtti hirdetési újságot, vagy akár csak bolti akciós újságot. Nem köt hozzá semmi, mégis érdekel. :)

jan. 29. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!