Valószínűleg befagyott az ablakmosó az autón. Mi legyen?
Figyelt kérdés
Hiába nyomtam a gombot, nem jött semmi egyik spricniből sem.
Lehet baja, vagy ha kiolvad újra működni fog?
Ford focus
2024. jan. 13. 10:09
1/7 anonim válasza:
A fagyás tönkretehetette, majd kiderül.
Ne erőltesd, hanem töltsd fel téli ablakmosóval és állj be valami garázsba, hogy kiolvadjon, utána nyomj ki valamennyit, hogy biztosan csak téli maradjon a csövekben.
2/7 anonim válasza:
A szivattyút megölheti, mert a jég térfogata nagyobb a folyékony víznél. A tartályban és csövekben nem szokott kárt okozni, mert ott tud tágulni, de motort belülről szétfeszítheti, mert általában ott fagy be utoljára és akkor a megfagyó víz már egyik irányba sem tud tágulni, mert mindkét irányban blokkolja a már korábban megfagyott víz. A nyomásnak meg valahová terjeszkednie kell, na ilyenkor teszi tönkre belülről a szivattyút.
4/7 krwkco válasza:
Nekem is befagyott már többször is, de nem romlott el. Utána kell tölteni télivel. Egy hosszabb menet alatt kiolvad és összekeveredik a két folyadék.
5/7 anonim válasza:
A legjobb most jó meleg vizet tölteni bele és akkor kiolvad.
Aztán majd meglátod hogy működik-e vagy nem.
6/7 anonim válasza:
Nekem is volt már hogy belefagyott de szerencsére nem lett baja a rendszernek. Feltöltöttem jó erős téli koncentrátummal és az feloldotta a jegesedést.
7/7 A kérdező kommentje:
Szerencsére túlélte nekem is.
2024. jan. 13. 23:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!