Mért nem fűt rendesen?
Fiat punto 55s típusú gépkocsimban 2 éve lett a fűtés cserélve.
Most nem tudom mért, de legalább 10-12 km kell hozzá hogy rendes meleg levegőt nyomjon befelé az utastérbe.
Mért kell ilyen sok idő neki?
Mi befolyásolja a fűtést?
Összetett a probléma .
Ahhoz hogy meleget tudjon fújni,meleg vízre van szükség .Nyílván hamarabb föl lehet melegíteni + 10 C ról a vizet mint -10 C ról.Egyik esetben elég lehet elmenni 3 km -t a másikban meg akár 9 km is lehet a táv.
Az sem mindegy ,hogy mondjuk az a 3 km az hogy van,mert ha az pl városban egy hosszú lejtős (lefelé) út akkor azon fele annyira se melegszik be a víz mintha fölfelé ,erőlködve menne a motor.
Aztán nagyon fontos lehet ilyenkor a termosztát is .
Aztán a dízelek is nehezebben kezdenek el fűteni mint a benzinesek. Tehát elég viszonylagos és elég összetett ez a dolog .
"Azért azt is érdemes megnézni, hogy van-e elegendő hűtőfolyadék a kiegyenlítőtartályban."
ha nincs elég hűtőfolyadék, akkor nem fűt rendesen???
Termosztát csere!
Nekem Skodám van és ugyanez volt a probléma.
Télen is a -10be 5km alatt már küldte be a meleget, aztán egyszer csak 20km után is csak langyosat fújt, sőt akármennyit mentem csak langyos jött be.
Ki lett cserélve a termosztát, azóta a szőrt leégeti a karomról olyan meleg a levegő amit befúj.
Off:
Elmondanátok, hogy amíg a motor nem érte el az üzemi hőfokot miért ne lehetne bekapcsolni a fűtést???
("Semmiképp se kapcsold be"....stb)
"Elmondanátok, hogy amíg a motor nem érte el az üzemi hőfokot miért ne lehetne bekapcsolni a fűtést??? "
Mert sokkal lassabban melegszik be a motor, és a hideg motor ugye 200-szor jobban kopik, mint a meleg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!