Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen öreg, megbízható...

Milyen öreg, megbízható autókat ajánlotok?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki hogy egy hónap múlva napi szinten utaznom kell 80km-t. Jelenleg csak egy 43 éves autóm van ami teljesen fel lett újítva és napi használatban van városon belül. Nem szeretném ezt gyilkolni hosszabb távokkal… Olyan autó kéne ami 20, maximum 30 éves, dízel, kinézetre is látszik rajta a kor (persze jó értelemben) és minimum 90LE. Márka, fogyasztás nem számít legyen megbízható 5-800ezer ft a keret rá.
2024. jan. 2. 23:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%

A 90 lovas 2 literes HDI dízelt pont neked találták ki. Egyik legjobb dízelmotor, értelem szerűen PSA konszern autóiban találod meg. Egy Berlingoban vagy Partnerben ki tudod fogni használható kaszniban, azok nem rohadnak szét 20-25 éves korukra. Esetleg Xsara Picasso, ugyan ezzel a motorral, abból 800-ért már közel hibátlan állapotút kapsz.

Mondanám hogy 1.9 tádé, de olyat ennyi pénzért használható állapotú autóban nem nagyon kapsz. De megfontolnék egy Polot vagy Lupot is 1.4 TDI-vel, vagy Fiestat 1.4 HDI-vel. Ezek ugyan 70 ló körül vannak, de könnyű kasznik, simán mennek úgy mint egy 1,3-1,5 tonnás autó a 90-100 lóerejével.

2024. jan. 3. 00:03
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
Bocs, de a technikának pontosan ez a sok rövid városi út árt, fordítva ülsz kicsit a lovon. Konkrétan jobb lenne, ha csak hosszú utakra lenne használva, de így a városozás miatt meg aztán főleg el kéne vinni legalább alkalmanként.
2024. jan. 3. 00:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
1.9 TDI, 2.5 sor5 adagolós TDI
2024. jan. 3. 00:44
 4/13 A kérdező kommentje:

#2 el szoktam vinni alkalmanként nagyon ritkán. A motor teljes felújítást kapott négy éve azóta csak kötelező szervizek voltak rajta köszöni szépen jól van…

1.9 TDI-n én is gondolkodtam. Vagy a Volvo 850 2.5 TDI-n bár ez kicsit erősebb ami nem is lenne probléma, de nekem gyanúsan olcsónak tűnik.

2024. jan. 3. 02:31
 5/13 anonim ***** válasza:
32%
Öreg autónál nagyon nagy már az esélye, hogy elhanyagolták, főleg amit egy normális autó szervizelésének áráért adnak(5-800 ezer ft). Főleg dízelt venni ennyiért... Hát sok sikert hozzá. Azért majd írd meg mennyire szoptad be. Szinte biztos mégegyszer annyit rá fogsz költeni, hogy átmenjen a műszakin.
2024. jan. 3. 02:47
 6/13 anonim ***** válasza:
850 nyugodtan vehető, szerintem simán itthon kevésbé ismert/népszerű.
2024. jan. 3. 02:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Igazából hosszabb távon csak jót tennél vele ha azt használnád a hosszabb utakra.
2024. jan. 3. 03:04
 8/13 anonim ***** válasza:

Azert az oreg Volvoval ovatosan, a motorja tenyleg jo, de ennyi penzert egyeb szempontbol problemas lehet. Tudom szarfrancia, de annyira lenyomta a piac az arukat hogy ha olcso auto kell, masban nem biztos hogy erdemes gondolkodni.

Meg az 1.6 hdi C4 is jatszik 800 korul.

2024. jan. 3. 08:32
 9/13 anonim ***** válasza:
53%

Dízelcsühögőt rövid távokra...

akkor tökmindegy mit veszel, alkalmatlan rá hosszútávon.

2024. jan. 3. 11:34
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem.. a dízel kell hosszú távokra a benzines meg marad városba… elég lassú autó a végsebessége 90-100 de ott már nagyon kínlódik a motorja. 80-as tempót még lehet vele tartani. Gondolom te se örülnél neki ha egy ilyen autóval feltartanám a forgalmat… amikor ki viszem országútra mindig látom a visszapillantóból hogy ha nem tudnak meg előzni tombolnak, minden bajuk van az autósoknak. Na ezért kell egy olyan autó ami képes legalább egy 120-as tempót tartani hogy lehessen vele autópályázni is. Nem csak munkára kell… Azok az ismerőseim akik szintén 30-40km-re laknak a munkahelyüktől ők is dízelt vettek, ezért gondoltam hogy nekem is jó lesz az.
2024. jan. 3. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!