Milyen kezdőautót ajánlanátok?
Ha nem vagy gazdag, akkor elsődleges szempont a fenntarthatóság legyen. Ha olcsó kocsit nézel, akkor az régi lesz, a legfontosabb, hogy nagyon jó állapotban legyen. Műszakilag is és lehetőleg legyen rozsdamentes, vagy annyira kevéssé rozsdás, amennyire csak lehet. A lakatos munka és az azt követő fényezés manapság nagyon drága mulatság. Fenntarthatósági szempontból jó vétel egy régi Swift, vagy G Astra. Esetleg valami Honda vagy Toyota Corolla. Ezek alapvetően megbízható autók főleg, ha karban voltak tartva.
Én a következőt javaslom. Ha láthatóan rozsdás, elhanyagolt, a belseje piszkos, a motortérben olajfolyás van, azonnal hagyd ott. Ugyan ez igaz akkor, ha ingadozik az alapjárat, furcsa hangokat hallat a kocsi, rángad, bármilyen érezhető baja van. Ha szemre és a próbaút során meggyőző, akkor vidd el állapotfelmérésre. Esetleg vigyél magaddal valakit, aki ténylegesen ért is hozzá. Ne a havert, aki csak a karosszékből szakértő. Én így jártam, és a 750K-s első kocsimra 4 év alatt 1,5 millát költöttem. Igaz, az egy E46-os BMW volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!