Lehet, illetve szabad kompletten a szivargyújtót cserélni/cseréltetni?
Lehet és szabad is.
Nincs semmilyen elektronika egy szivargyújtó aljzatban.
Szivargyújtóra konkrétan rá van kötve az akksi 12 voltja. Semmi elektronikát nem tudsz tönkrevágni, ha abba csak dedikált USB aljzatot vagy tényleges szivargyújtót nyomsz be. Persze biztos lehet olyan áramkört kreálni, amire raksz egy dugót, ami belemegy az aljzatba, és tönkrevághatod vele az elektronikát, de szerintem ez nem célja senkinek.
Motoromat úgy vettem, hogy volt a kormányon egy szivargyújtós töltő. Leszedtem a kábelt az akksiről, lecsavaroztam a kormányról, és egy határozott húzással ki is jött a két vezeték a tank alól. Semmi elektronika nincs benne. 12 V-ot az akksiról odavezetnek az aljzatba, az USB töltő dolga, hogy abból a 12V-ból kellő áramot szolgáltató 5V-ot csináljon.
#3: autókban azért nem csak ennyi. Általában csak gyújtással kapcsol és van rajta biztosíték is.
Persze ettől még az aljzat továbbra is csak egy vasdarab, tehát simán cserélhető.
A szivargyujtó szabvány méretű, hiszen nem csak az eredeti izzószálas betétet, hanem sok egyéb, utólagos berendezést is lehet erről a pontról működtetni.
Általában egy áramszál, egy test, és egy műszerfalvilágítás kábel csatlakozik hozzá. Semmi extra, szinte mindegyik tipus csereszabatos.
Ha csak kijött akkor meglehet csinálni könnyen , csak vissza kell szépen rakni, szerelni.
Előbb vedd le az egyik akku sarut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!