Fekbetet csere utan is melegszik, nyikorog. Mitol lehet?
Az én autómnak is nyikorog a féke évek óta. 0 km-esen is nyikorgott. Ekkor úgy gondoltam, hogy be kell kopnia. De nem múlt el. Még garanciaidő alatt vissza akartam vinni a márkaszervizbe, ahol látatlanul rávágták, hogy ez ilyen, szokjam meg. Utána elvittem saját költségemen egy független szervizbe, ahol semmi rendellenességet nem találtak, azt mondták, a gyári fékbetét az oka, nagyon kemény és azért a hanghatás. Ez évekkel ezelőtt volt, azóta sincs rendellenes kopás, vagy bármi hiba. Műszakin fékhatásmérésen is tökéletes volt az autó.
Mindenesetre már várom hogy ez a szett végre lekopjon, mert nagyon idegesítő minden fékezésnél a visítás. De egyelőre az istennek nem akar!
Szóval attól hogy nyikorog, még foghat jól. A hőfejlődés meg lehet a normál súrlódás következménye. Megemelve az autót ha kézzel könnyedén tudod hajtani a kereket, akkor elvileg nem szorul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!