Mit gondoltok az olajcsere azon módjáról, mikor a nívópálca nyílásán keresztül kiszívják az olajat leeresztés helyett?
Kókányolás...
Most meddig tart felállni 2 teglára, rámpára, fára, anyámkínjára... Alá mászni és kicsavarni 1 csavart?
Kényelmes?! A legtöbb szervizben van csápos emelő, vagy legalább egy akna. Óránként 15-20e Ft-ért ezt a "kényelmetlenséget" szerintem be lehet vállalni. Vagy most otthoni házilagos megoldásról beszélünk? Nekem az autóm alulról burkolva van. A szerviznyílás meg nagy. Ha nincs megemelve a kocsi, nem lehet rendesen lenyitni. Egyértelmű, hogy nem otthoni kocsialámászós olajcserékre tervezték. De egy évben egyszer elvittem szervizbe, kifizettem azt a pár ezer forintot, minthogy ilyen leszopogatós módszerrel gányoljak.
Aztán tavaly nyáron végre rászántam magam: kiástam, kibetonoztam a garázsban az aknát. Egy áldás ebből a szempontból!
Semmivel nem kényelmesebb, sőt, macerásabb.
A leeresztésben segít a gravitáció, nem olyan egyszerű az olajat"felszívni", és az olajszűrőt is nehéz egy gumicsövön keresztül kicserélni.
Vagy gondolod a szűrőt nem kell cserélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!