Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » DSG váltók milyenek a VW...

DSG váltók milyenek a VW csoportnál?

Figyelt kérdés

Skoda Octavia III, 1,5 TSi-t nézek, minél fiatalabbat DSG váltóval. Kérdésem, hogy ezekről a váltókról mit érdemes tudni? Csak annyit tudok róluk, hogy 60.000 km-ként kell benne cserélni az olajat. Vannak típus bajai, Igaz, hogy jóval magasabb, akár 2 literrel nagyobb fogyasztásúak ezek az autók? Mert valaki meg az ellenkezőjét állítja, hogy a 7. sebesség és a 2 henger lekapcsolása után még gazdaságossabb fogyasztás érhető el velük.

Vélemények? Kényesebbek?

2023. dec. 22. 20:48
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Nekem ilyen van évek óta és szerintem ezek már kevesebbet is fogyasztanak mint a hagyományos váltó, váltás közben alig van fordulatszám visszaesés és nagyon kellemes vele menni, ezután biztos hogy nem veszek mást
2023. dec. 22. 20:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem magamat féltem, hanem Feleségemet, aki még nem vezetett ótómatát, bajon meg tudja-e valaha szokni. Vezetési élmény kérdés: Ezzel a váltóval, ha országúton kicsit komolyabban lepadlózod 80 km/h nál (pl.előzésnél) szépen meglódul az autó?
2023. dec. 22. 21:02
 3/10 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon jó mikor automatikusan visszavált és megindul rendesen

Vezetési tanácsok szempontjából hogy kell kezelni írd be itt a keresőbe DSG és van válasz rá bőven

2023. dec. 22. 21:30
 4/10 anonim ***** válasza:
Kizárt dolog, hogy többet fogyasztanának egy manuálisnál. Ezekben nincs már wandler sem, és abban egészen biztos vagyok, hogy a váltóvezérlő jobban tudja, hogy melyik fokozatban érdemes éppen haladni. Egy DSG-t ha konkrétan lepadlózol, szerintem egy másodperc alatt három fokozattal lejjebb is leszel. Összehasonlíthatatlan egy manuálissal. De amúgy épp az benne a szép, hogy nem kell lepadlózni, mert szekvenciálisan is gyönyörűen visszakapcsolgat, ha kell.
2023. dec. 23. 00:01
 5/10 anonim ***** válasza:

A DSG egy robotizált váltó, tehát nincs nagyobb hajtási vesztesége, nem fogyaszt tőle többet az autó. Ha jól tudom, hosszabb a végáttetele, mint a manual hatosnak, így valószínűleg kevesebbet is fogyaszt. Padlógázra egy pillanat alatt visszakapcsol, így pofon egyszerű vele fürgén előzni.

Típushibái sajnos vannak, és elég költséges is tud lenni. Nem árt félretenni bő fél milliót, ha esetleg gond lenne vele. Normálisan használva azért 150-200ezer km-t elvileg elmennek. Fontos, hogy nem lehet bármelyik szerelőre rábízni. Jó hírű márkaszervizbe, vagy még inkább DSG-re szakosodott szakértőhöz érdemes vinni.

2023. dec. 23. 10:16
 6/10 anonim ***** válasza:
60%
Én láttam 600.000 kmt futott Passatot a 10. olajcsere után és semmi baja nem volt. Normális hajtás és olajcsere, ennyi
2023. dec. 23. 10:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Jók.
2023. dec. 23. 10:32
 8/10 anonim ***** válasza:
#5 150 ezer? Ne vicceljünk. Normálisan használva, olajcserékkel kiszolgálja az autót.
2023. dec. 23. 11:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Az 1.5 TSI-ben szárazkuplungos DSG van. Ezek nem olyan megbízhatók, mint a régebbi, nagyobb motorokban használt, 6-os, nedves kuplungos változatok. Nem minden dsg egyforma.
2023. dec. 23. 12:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Teljesen jók, gyakorlatilag bármelyik DSG bőven kiszolgálja az autó élettartamát, ha normálisan van szervizelve (60k olajcsere). Nyilván a kettőstömegűt ugyanúgy megeszi és az kicsit drágább, mint a manuális esetén, de ezt is kb- egyszer cseréled, amíg használod az autót. Nekem DSG-s VW-em van, imádom.
2023. dec. 23. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!