Egyik oldalon a helyzetjelző nem világít hátul, szabad így közlekedni?
Az izzó jó, a foglalat jó, megmértem, áram viszont nem jön a vezetékén.
Másik oldalon meg más színű a vezetéke, nem egy szálon fut a kettő...
Ráadásul kis vékony lámpa, 5W-os izzóval, tegnap már szóltak, hogy nem ég.
Ködlámpa nincs rajta, 30 éves autó. :(
". § (1) A vezető köteles a járművet – lehetőleg olyan helyen, ahol a forgalmat nem akadályozza – haladéktalanul megállítani, ha a jármű olyan hibáját észleli, amely balesethez vezethet, különösen ha elromlott a jármű
(...),
e) bal oldali első vagy hátsó helyzetjelző lámpája, kivéve, ha a jármű kivilágítása nem szükséges vagy az elromlott lámpa a távolsági fényszórót és a hátsó helyzetjelző ködlámpát kivéve más lámpával helyettesíthető."
"Egyik oldalon a helyzetjelző nem világít hátul, szabad így közlekedni?"
Nem szabad.
Ha már kibontottad a másik oldalt és értesz hozzá annyira, hogy nem zárod rövidre a testet és a pluszt, akkor egy vezetékkel át tudnád vinni a delejt a működő oldalról. Kétszer 5W az kevesebb, mint 1A. Nem fogja a biztosítékot kivágni.
Ideiglenes megoldás, amíg egy szaki nem találja meg a hibát. Ami többnyire az ajtórésnél megtörő vezeték.
Köszönöm, erre gondoltam, furcsa, hogy a másik oldal máshonnan kapja a feszültséget?
30 éves létére pedig elég jó állapotúnak tűnnek a vezetékek, testpontok.
Honnan indulhat ki a plusz vezeték? :(
Keresek neten kapcsolási rajzot.
7eske, ki írta, hogy így közlekedtem vele?
Nem úgy nevelt anyád, hogy előtte nézelődj, mielőtt butaságot kérdezel?
8, ehhez a biztosítékhoz elég sokminden tartozik, ami ezt a szálat adja, van kapcs. rajz. Nem megy még a rendszámtábla-világítás, remélem csak ott lesz gond, egy vezetéken vannak. A kapcsolóját nem találom a ködlámpának, az izzók megvannak a búrában. Valószínű valami nagyon alap verzió.
Inkább úgy kellett volna itt a kérdést feltennem, miért nem ég a hátsó helyzetjelző, arra meg ki válaszol? :)
Így meg betalál vérpistike, aki orgazmusközeli állapotba került, hogy tudta a választ(#7).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!