Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autót kell alvázvédőzni?

Új autót kell alvázvédőzni?

Figyelt kérdés
Vettem egy Suzuki Swiftet, minden szipi szuper vele, csak nem tudom eldönteni, hogy ezeket a mai kocsikat is kell alvázvédőztetni? Néztem az alját van rajta valami védelem, de nem mindenhol fullba. Van ahol csak szimpláj fényezve van.

2023. dec. 16. 14:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nem kell alvázvédőzni, de ha mégis, akkor úgy, hogy a vizsgabiztos ne káromkodjon, amikor az alját vizsgálja. Az én szwiftem 18 éve kapott egy védelmet, aztán kétévente. A mai napig rozsdamentes.
2023. dec. 16. 15:04
 2/13 anonim ***** válasza:

Felesleges, többet árt, valószínű.

Meg a mucukik a vasaló swift óta nem igazán rozsdásodtak.

Nekem a 20 éves autómon sincs alvázvédő, igaz, törve sem volt soha, csak a futóműelemek felület rozsdásak, de az cserealkatrész.

A kaszni teljesen hibátlan alul is.

2023. dec. 16. 15:04
 3/13 anonim ***** válasza:
Most még nem.
2023. dec. 16. 15:37
 4/13 anonim ***** válasza:
Egy teljes körű üregvédelem igen jót tesz neki és egy viaszos alsó kezelés szintén. Ezt 5 évente megismételve örök lesz a kaszni mint a nyomorúság.
2023. dec. 16. 16:46
 5/13 anonim ***** válasza:
Igen, főleg ha garázsban tartod és kimosod alóla mindig a sós havas g@cis latyakot, mivel attól korrodál a legjobban.
2023. dec. 16. 16:51
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem szükséges.
2023. dec. 16. 17:18
 7/13 anonim ***** válasza:
Új autót érdemes legjobban, mert 10 évesen mikor tele van apró kavicsfelverődéssel akkor már lehetetlen ilyen minőséget produkálni gyakorlatilag. Én is viaszos, néhány évente ismételt kezelést ajánlom, illetve üregvédő sem ártana (azt elég egyszer).
2023. dec. 16. 18:58
 8/13 anonim ***** válasza:
Üregvédelem fontosabb, aztán évente ránézni az aljára és szükség esetén itt-ott megkenni alvázvédővel. Örök életű lesz a kaszni, HA az üregvédelmet JÓL megcsinálják a legelején.
2023. dec. 17. 02:43
 9/13 anonim ***** válasza:
Érdemes mindenképpen, mivel ma a gyártók amin lehet spórolnak. Olvasgattam a Suzukikról is olyat, hogy nagyon vékony a gyári fényezése. Akkor ki tudja, hogy alul milyen.
2023. dec. 17. 11:49
 10/13 Szolovjov ***** válasza:
Én inkább a teljes üregvédelmet javasolnám. Bő 10 évvel meg lehet vele hosszabbítani az autó élettartamát. Az autók mindig belülről rohadnak szét kifelé. A silány üregvédelem miatt kell tizen éves korban küszöböt cserélni és attól rohad le a váznyúlvány is.
2023. dec. 17. 12:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!