Mennyiben kerül szerintetek 2023. decembrében az alábbi szerviz?
- Személygépjármú átnézése
- Műszaki vizsga
- Szűrők és olajcsere.
Ezeken kívül javítás nem történt, a hibákat elmondta, amire figyelni kell. Mennyit lehet ezért ma maximum elkérni? Nem szakszerviz, autószerelő vállalkozó, ráadásul ismerős, akinek sokat segítettem már. (Pár válasz után beírom, hogy mennyit fizettem.)
Nálunk szervizben 32 ezer a vizsga (előtte átvizsgálást, mérést, vizsga díját és ügyintézést tartalmazza). Az időszakos szerviz 13 ezer + az anyag, amiben nagy a szórás, de átlagosan kb. 40 ezer egy kisebb hétköznapi autónál.
Vidéki szerviz, nem maszek és itteni árak szerint inkább a magas oldalon vagyunk. Itt ezekért a 104 ezer az irreálisan sok, de Budapesten vagy az osztrák határ környékén reális.
A feltételezett autó "számlája".
Műszaki vizsga (esetleg rásegítéssel) 35000Ft
Olaj, olaj-, levegő-, pollen-, üzemanyag szűrő. Minőségi anyagokkal kedvezmény nélkül simán 50000Ft+
Munka+ügyintézés a vizsgán 20000Ft
Ha számla is készült akkor a munkadíj nettó és +27% áfa is terheli.
Szomorú, de könnyen lehet teljesen reális. És igen keresett rajta, ebből él.
"foglalkozott az autóval legjobb esetben is 4-5 órát"
Ez hogy jön ki egy olajcserére + műszakira? Vagy ha Budapestről van szó és a város túlsó végében van a vizsgaállomás és a dugóban ácsorgást is munkaidőkan vesszük, akkor értem. Csak az a baj, hogy pl az én munkáltatóm, amíg beérek a munkába, meg hazaértek, azt nem munkaidőnek számolja el, hanem az én "szabadidőmnek"...
#12 "Műszaki vizsga (esetleg rásegítéssel) 35000Ft"
"Munka+ügyintézés a vizsgán 20000Ft"
Te miről beszélsz már megint?
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Ha csak ennyi kellett volna, elintézem én, van itt nem messze egy vizsgaközpont (~ 5 km), de van pár apróbb baja az autónak, amit szerettem volna, ha mindemellett megold, ez nem történt meg. Számlát nem kaptam, de valószínűleg készült, mert a vállalkozói számlájára utaltam. Amúgy egyszemélyes szerviz, Budapest melletti kisvárosban, nagy forgalommal (hegyekben állnak az autók).
Na mindegy, mindig tanul az ember, úgy tűnik az ismeretség nem garancia a tisztességre.
#14 A 35.000-ret simán otthagyod a vizsgasoron ha nem klappol minden.
A 20.000-er meg, hogy lecserélte az olajat+szűrőket+elvitte műszakira és ezt ő a saját munkájaként elvégezte.
A "vizsga díj" az nem az ő pénze, azt ő is fizeti másnak.
Nem tudom ebben mi nem érthető.
#16 Az nem érthető, hogy te a kisszerviz munkadíját nem a kisszervizhez írtad, hanem külön a vizsgához. Ami full értelmetlen, de értem mire gondolsz.
Viszont az áraid sem stimmelnek, ezek az árak amiket írtál BŐVEN bruttók egy átlag autó esetében. Lehet neki drágább autója van, ebben az esetben lehetne igazad, de nem tudjuk, szóval hülyeség ezt feltételezni.
"A 35.000-ret simán otthagyod a vizsgasoron ha nem klappol minden"
Ilyet meg főleg nem írunk. Nincs ilyen. Ha van, akkor sincs. Rikácsoltok basszátok meg hogy milyen szar autók vannak az utakon. Igen, mert te is itt vagy, aki már rögtön kenésre "biztatod" a kérdezőt. Amíg az embereknek a hozzád hasonlók azt sujkolják, hogy kenőpénz, addig ezek az emberek ezt tanulják meg, így akarnak majd vizsgázni, amíg pedig van kereslet a szar autók kenőpénzes vizsgájára, addig vizsgabiztosok is lesznek, akik elfogadják azt. Része vagy a problémának és része vagy annak, hogy ez a probléma nem látszik javulni.
#17 Igen teljesen eggyetértek a "probléma" valós, ez sajnos a magyar valóság, ami nincs, de van. És ez a "nincs" benne van a kifizetett összegben.
És amit "nem nevezünk nevén" azt a végén az "ügyfélnek" kell rendeznie és az neki fáj, de nagyon.
Itt a kérdezőben meg volt a hajlandóság, hogy normálisan intézze, a "szerelő" meg így intézte, ha olajcserén kívül semmi nem történt.
Én nem örülök ennek, de sajnos látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!