Nincs fűtés az autóban . Hol lehet a hiba?
Minden megy, csak a fűtőventillátor nem. Hogy lenne ez gyújtáskapcsoló?
Úgy, hogy a gyújtáskapcsoló kapcsolja a fűtőventilátor tápfeszültségét.
Van bele utángyártott 6-8 eft-ért, az bír 1-2 évet, ilyenkor már érdemes inkább ráakasztani egy relét.
"Hol keresnétek a hibát?"
Megmozgatnám a fűtőventillátor biztosítékát. Megnézném, hogy nincs-e oxidálódva az érintkező. Nem azért kezdeném ezzel, mert biztosan itt a hiba, hanem mert az könnyen hozzáférhető.
Ha ez nem segít, akkor műszerrel ellenőrizném, hogy megfelelő-e ott a feszültség.
"Úgy, hogy a gyújtáskapcsoló kapcsolja a fűtőventilátor tápfeszültségét."
Külön érintkezője van kizárólag a fűtőventillátor részére?
#5 Igen.
Nem a fűtőventilátor biztosítékait kell megmozgatni, hanem a gyújtáskapcsolóban a kulcsot. Akkor lehet hogy átvezet még, de pár nap és teljesen kuka.
Mint írtam, tipikus hiba abban a korban amiben már azok az autók vannak. Sok 98-2005. közötti Citroenben, Peugeotban így van megoldva, kivétel nélkül mindegyiknél elő fog jönni 20 éves koráig ez a probléma.
Ezt kell belerakni, egy ügyes férfi kéz otthon is megoldja. Kormány alól le kell venni a műanyag burkolatot, azt kettő T25 vagy T30 torx fejű csavar fogja. Majd a gyújtáskapcsoló betétnél egy 4-es kulcsnyílású imbusz csavart kicsavarva, kihúzható a betét az utastér irányába. Értelem szerűen a vezérlőről a világításkapcsoló alatt le kell akasztani a gyorscsatalkozókat a cseréhez. Utána az újta be kell fűzni, bekötni, és jó lesz a fűtés.
"Igen."
Ezt nem hittem volna.
Remélem nem gond, hogy kötekedtem. Így legalább a kérdező részletes leírást kapott. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!