Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Le merült akkumulátor bővebben ?

Le merült akkumulátor bővebben ?

Figyelt kérdés

Sziasztok opel astra zafira 2008

lemerült az akkumulátor reggelre ..

ami fel tűnt ki nyitottam a motorház tetőt mert hallottam valami hangot észrevettem a ventilátor picit forgott … mindegy . próbáltam be lokni semmi . jött egy haver ra bikáztunk de véletlen rosszul lett ra kötve a bika kábel kicsit meg olvadt a bika kábel érdekes az auto is el kezdett a hoszbordas szíjnál tekerni de nem rendeltetés szerüen , gyors bika kábelt le vettem kicsit meg olvadt , vettem újat rá raktuk meg egyszer rendesen , az autonak egyből lett gyújtása be is indult de a ventilátor izomból tekert haza mentem vele kb 0.5 km és az autóból el ment az áram . vettem új aksit érdekes módon ahogy rá teszem a sarura a kulcs nincs a motorban mint ha el kezdene tekerni az auto magától ..utána nézem gyujtás van kulcsal indítok nem indul .. a motor térből égetett szag lekelett vegyem az aksit más különben az auto magátol érdekes dolgokat csinál mint ha próbálna be indulni .. ilyet még nem láttam aki tud segitsen köszönöm

2023. dec. 5. 23:07
 1/4 anonim ***** válasza:
48%
Honnan vetted azt a bika kábelt amelyik megolvadt?
2023. dec. 5. 23:22
 2/4 anonim ***** válasza:
83%

A fordított bikázástól az összes erre érzékeny cucc tönkrement (generátor, fesz. szabályzó, motorelektronika), a folyamatos tekerés meg azért van, mert összeégett az inditó relé, vagy a generátor próbálja forgatni a motort.

Nem tudom, mekkora IQ-t igényel a bikakábel helyes felhelyezése, de úgy látom, meghaladta a képességedet. Ez neked most kb. 123456789 Ft-ba fog kerülni, mert ehhez szerelő kell, nem haver. Így járás esete.

2023. dec. 5. 23:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a ventilátor reléjr volt csak rossz, ezért maradt bekapcsolva.

A fordított polaritással viszont több dolgot is szétcseszhettél.

Vidd el az autót egy villamossági szerelőhöz.

2023. dec. 5. 23:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Egy rele cseretol a gazdasagi totalkarig, barmi lehet. Ezt csak szakember rakja rendbe. Inkabb ne probalkozz tovabb mielott nagyobb baj lesz. El kell vinni trelerrel autovillamossagi muhelybe. Vagy ha par km-rol van szo, a kormanyzarat kiiktatva huzni is lehet. De ne te intezd, szerelo uljon az autoban.
2023. dec. 5. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!