Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Búgó manuális váltó nagy gond?

Búgó manuális váltó nagy gond?

Figyelt kérdés
Nem igazán zavar, csak nem tudom mit jelenthet, illetve van-e értelme foglalkozni vele vagy jó ez így? Gyorsításnál búgó hangot hallok, üresben gurulásnál és üresben gáz nyomkodásnál nincs a hang, szóval szerintem csak a váltó adhatja a hangot. Mi okozhatja, hogy búg a váltó?
2023. dec. 5. 19:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos hogy a valto. Lehet akar difi, feltengely de meg kerekcsapagy is. Valakinek meg kene mutatni aki ert hozza.
2023. dec. 5. 19:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet éppenséggel a váltó, de nem feltétlen ahogyan az első is írta. Mindenképp nézesd meg mert a búgó hang csapágy problémára utal ami hamarosan megadja magát, lehet 1-2 évig is elgurulgatsz vele, de lehet csak 1 hétig fogja bírni, ez lutri. Inkább nézesd meg mielőbb mert így talán olcsóbban megúszod. Nekem volt váltó cserém csak mert egy csapágy szétment benne és a golyók szépen ledarálták a fogaskerekeket olyan csúnyán hogy az autó alig ment és morgó hangja volt kegyetlenül. Azt leszögezném hogy nekem nem volt ennek előzménye, tehát nem volt búgó hang csak egy rövid ideig mielőtt elkezdett volna morogni de az annyi idő volt hogy kb fél perc sem telt el, és mire észrevettem hogy iszonyatosan elkezdett búgni még fel sem fogtam igazán, és már kezdődtek a gondok.

Szóval mielőbb vidd szervizbe jobban jársz.

2023. dec. 5. 19:42
 3/6 anonim ***** válasza:
37%
Nyelestengely csapágy valószínű.
2023. dec. 5. 20:13
 4/6 A kérdező kommentje:
#4 Nem mert akkor benyomott kuplungnál megszűnne. Üresben és alacsony fordulaton nincs hangja.
2023. dec. 5. 20:20
 5/6 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon ritka a csak búgó, csapágyhibás váltó.

Előbb tűnnek el a sebességi fokozatok, nem tudod betenni sebességbe.

Legutóbb egy renault váltót néztem, aminél borzalmasan lógott a difi kihajtás, de hangja nem volt érdekes. Viszont az 5-be berakni kínszenvedés volt már.

2023. dec. 6. 05:04
 6/6 anonim ***** válasza:
ja, ez inkább gumi lesz
2023. dec. 6. 05:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!