Februárban vettem egy új aksit. Kis távokat megyek, viszont néha jóval több kilométert megteszek vele. Eddig nem volt vele gond, viszont a mostani hideg időkben párszor furcsa hangokat hallatott induláskor.
Nekem a gagyi "mi autonk"-ban szinte napra pontosa 8 évig üzemelt az akku.
2023. dec. 2. 23:54
2/10 anonim válasza:
Jó minőségű aksi elmegy 5-8, akár 10 évet is. Persze csak ha sosincs teljesen lemerítve.
2023. dec. 2. 23:57
3/10 A kérdező kommentje:
Hideg mennyire meríti?
2023. dec. 3. 00:09
4/10 anonim válasza:
Nem a hideg meríti, hanem a rendszertelen és ritka használat.
A naponta használt autóban évekig üzemelhet az akksi akkor is ha Szibériában használják.
2023. dec. 3. 00:21
5/10 anonim válasza:
Hideg önmagában nem meríti az aksit, csak a kapacitása és a hatásfoka lesz gyengébb, tehát mintha kisebb aksi lenne benne, mint nyáron. Kis távok semmilyen alkatrésznek nem tesznek jót, ha nem tölti vissza azt amit elvont az indítással, akkor előbb utóbb lemerül. Ha ilyen 10-15 percet mész vele mindig egyszerre, akkor nem valószínű, hogy gond lesz vele, főleg új aksinál.
2023. dec. 3. 00:22
6/10 anonim válasza:
Nekem egy sima "Auchan" márkás is elment vagy 6 évet, és igazából még akkor se kellett volna lecserélni, csak már nem bíztam benne, mert a hideg beáltával előjött annak is a nyűgje. Viszont töltés után még hónapokig használtam. Abba a kocsiba amibe vettem, mondhatni kényszerből, mert rajtfelejtettem a viágítást míg benn voltam vásárolni. Röhelyes, de 2 éve alatt mentem 6 ezer kilométert. Heti 2-3x 2km a közeli Tescoba, hétvégente meg túlórára vagy szülőkhoz az még 60 illetve 80km. Az akku bírta simán, és a következő kocsimban is ez dolgozott tovább, igaz itt már kicsit többet mentem, de a bevásárlós 2km-ek itt is voltak, és mint írtam 1x kellett a 6 év alatt tölteni, és akkor sem azért lett lecserélve mert meghalt.
2023. dec. 3. 04:10
7/10 anonim válasza:
Az akkumlátor nem ad semmilyen hangot se hidegben se melegben.
2023. dec. 3. 05:32
8/10 anonim válasza:
Az előző autómban (jól felszerelt dízel) 9 év után kellett cserélni az akkumulátort. A mostani autómban még a gyári akku van. Nem tűnik úgy, hogy döglődne. Havi egy-két hosszabb utam van, közte egy-két rövidebb, de simán van, hogy 2 hetet is áll a kocsi. Februárban lesz 6 éves.
Az akku nem ad ki hangot. Vagy indít, vagy nem. Ha nagyon aggódsz egy egyszerű multiméterrel mérj rá, hogy rendben tölt-e a generátor. Ha indítózás közben mérsz egy terhelt feszültséget, nagyjából lehet következtetni az akku állapotára (tulajdonképpen a terhelővilla is így működik).
2023. dec. 3. 08:06
9/10 anonim válasza:
Nem az évek teszik tönkre az akksit, és nem is a hidegben állás.
Az indítózások száma, és hossza ami számít. Ha pöccre indul a kocsi, és minden indítózás után mész vele annyit, hogy fullra visszatöltse, akkor sokáig fogja bírni.
2023. dec. 3. 08:24
10/10 anonim válasza:
Akár 10 évig is. Nekem a suzuki swiftben (1996) 5 éve van BOSCH akku 55 ah-s nagyobbik a gyári asszem 45 lenne csak de így jobban bírja és csak generátor tölti heti 1x használom mert ennyire van pénzem de akkor reggel megyek fogyasztó nélkül (lámpa nélkül rádió nélkül) és így tisztán fel is tölti fél óra alatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!