Hány litert fogyaszt egy autó, ha csak üresen jár a motor percenként?
A kérdésem az volt, hogy ha 0 a fogyasztás, akkor mitől "működne" a motor?
Egyértelmű, hogy ha nincs üz.anyag bevitel, akkor nincs munkaütem, tehát NEM működik a motor.
/világos, hogy a fix kapcsolatnak köszönhetően, a hajtáslánc mozgatja a főtengelyt, de ezt nem nevezhetjük motorműködésnek és különben sem ez volt a kérdés/
Úgy látom #9 és #11 érti hogy mire gondolok, másoknak csak a lepontozás a fontos. 🤔
#12 Igen, én értem, de amit te nem értesz, az az, hogy a "jár a motor" egy kétféleképpen értelmezhető kifejezés, egyiket nézve igazad van, másikat nézve nincs. De mindkettő egyformán igaz.
Az egyik értelme az, hogy az üzemanyagot égetve munkát végez a motor. Ha ezt nézzük, akkor valóban igaz, hogy a szituációban nem jár a motor.
Viszont úgy is lehet érteni, hogy forog a főtengely. Elvégre ez a fontos, ezért égetjük az üzemanyagot, hogy a főtengelyt mozgásba hozzuk. Tehát ha forog a főtengely, akkor a motor jár, most az tök mindegy, hogy mi forgatja, üzemanyag égetés, vagy az autó lendülete. Forog a főtengely, akkor jár a motor.
Mindkettő igaz.
#13.
Csak nézőpont kérdése.
Vegyük azt, amikor nem indul be a motor valami miatt.
Ilyenkor is forog a főtengelyt, mégsem azt mondom azt, hogy "jár a motor".😉
Amúgy hagyjuk mert ez már régen nem műszaki kérdés, inkább csak műmájer nyelvészkedés.
#14 Nem, olyankor nem jár. Az önindító kb. 300-on forgatja, ez nem elég az önfenntartáshoz. Ha a kerék forgatja és nincs befecskendezés, akkor alapjárat fölötti fordulatról beszélünk, ha pedig annyira lelassul az autó, hogy alapjárat alá esne a fordulat, akkor ismét elkezd befecskendezni, akkor is, ha nem nyomod a gázt.
A nyelvészkedést pedig te kezdted és te folytatod még mindig, mert nem érted, hogy a másik oldal is ugyanannyira igaz, mint a tiéd, mert nem értesz annyira az autókhoz és a motor működéséhez, hogy megértsd. Ami nem baj, csak akkor ne akadékoskodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!