Ettől is lehetnek bajok? Többi lent
1/14 A kérdező kommentje:
Persze, ha megyek is vele
És mégis mi köze van ennek ahhoz, hogy motor vagy elektromos roller? Na és ahhoz, hogy állsz vagy ülsz rajta?
Azért okoz ízületi gyulladást, mert a hideg menetszél miatt begyulladnak az ízületek. Akár ülsz, akár állsz. Akár motor, akár roller.
Mellesleg még konkrétan a télhez sincs köze, a hideghez van. És nem kell túlságosan hidegnek lenni ahhoz, hogy a menetszél már problémát okozzon. Akár még nyáron is előfordulhat, ha nagyon sokáig motorozol és hosszú ideig folyamatosan ver a menetszél.
2023. nov. 18. 17:37
Lehet télen igen, ha nem megfelelő az öltözék és sokat mész. Nyáron viszont kurvára semmi bajod nem lesz a menetszéltől, aki azt mondja, hogy neked 35fokba menetszéltől ízületi gyulladásod lesz az hülye.
2023. nov. 18. 18:13
#3 Ha motorozol, és persze te vagy a menő, mert rövidgatya meg póló, akkor majd gondolj vissza erre, pár év múlva mikor fájnak majd az izületeid, hogy mit is írtál most! A ruha nem csak az eséstől véd, hanem az izületeid túlhülésétől is, és ez még nyáron is megtörténik.
Javaslom olvass kicsit!
[link]
2023. nov. 18. 18:31
Okés, kérdés, hogy ki mennyit motorozik. Mert én csak nyáron szoktam és akkor sem olyan k@rva sokat.
2023. nov. 18. 18:41
#3 Én voltam az a hülye: egyrészt nem véletlenül mondtam, hogy hosszú ideig motorozol. Az, hogy felpattansz fél órára, az lehet nem okoz gondot, de egy sok órás túrán már igenis okozhat gondot. Másrészt személyenként változik, hogy mennyire hajlamos rá és milyen könnyen (vagy nehezen) alakul ki nála. Harmadrészt pedig #4-nél a pont: a fizikai problémák jelentős része nem fiatalon fog előjönni, amíg 16 éves vagy, addig könnyen hiszed, hogy tiéd a világ és halhatatlan vagy, mind azt hittük abban a korban, én is csak nevettem az embereken, hogy milyen vastagon öltöznek. De majd rájössz te is.
2023. nov. 18. 18:43
De nincsen sok órás túrám, mivel 2t endurom van, amit csak akkor tudok használni, ha megyek haza haza a szülőfalumba. Szokott fájni néha a térdem igen, kopottabb is a koromhoz képest, de kick-box az egy ilyen sport.
2023. nov. 18. 18:48
#7 Senkit sem érdekel, hogy te hogyan motorozol, mivel motorozol, meg hogy kickboxolsz.
De azért kösz az infót, csak nem értem miért kell ideszemetelni egy irreleváns választ.
2023. nov. 18. 18:53
Nem irreleváns, ugyan is a kérdező nem motorozik, hanem rollerezik és írtam, hogy lesz baja télen a hidegben igen, mert menetszél úgy is éri. Nyáron pedig nem baja rajta. Régen sokat mentem nyáron nekem sincs bajom. Legalább is nem emiatt. Csak úgy írtad, mintha ismernél, tudnád, hogy hogyan és mennyit motorozok. De felőlem beöltözhetsz agyig, pont lesz@rom.
2023. nov. 18. 19:00
10/14 A kérdező kommentje:
Akkor nem használok ülést majd tavasztól
További kérdések: