Hyundai vagy Kia? Melyik lehet jobb választás? Mennyire megbízhatóak?
Műszakilag teljesen ugyanaz a két kocsi, a Hyundai kicsit koreaibb kinézetű.
Nekem a ceed jobban tetszik, előző generációsom van, úgy döntöttem, hogy megnéztem élőben a Hyundait meg a Kiat is, neked is ezt ajánlom.
Azért azt tudni kell, hogy nagyjából megbízható autók, de messze nem egy Suzuki, vagy Toyota szint.
Köszi a válaszokat.
Ismerősnek Hyundai ix35 volt, dízel motorral. Az nem volt túl megbízható, ezért gondoltam hogy benzineseket nézek. Formára mindkettő tetszik. Aztán keresgéltem Mazdákat is, de ott óva intettek a SkyActiv dízel motoroktól. A benzin állítólag jó, de drágább kategória.
Ez a kokszosodás a TFSI/TSI motoroknál is jelen van. 1.4TSI Ibizánk van, 100 ezer után azt is kellett vinni dióhéjas tisztításra, de injektor tisztítással együtt 100 ezer körül megáll a történet. Ez nem olyan vészes ráfordítás, ha azt nézzük, hogy az autó fenntartási költségeihez nagyjából 1ft/km megy pluszban. Mi meg nem használjuk sokat az autót, egy teli tank egy hónapot kibír, szóval évente nem megy rá több 8-10 ezer kilométernél. Talán mire oda jutnánk, hogy tisztíttatni kell addigra már új tulaja lenne rég.
Inkább járj utána, hogy egy Jó motor milyen paraméterekkel kell, hogy rendelkezzen...
Ezután csekkold, hogy milyen befecskendezőrendszerrel szerelték, s az mivel jár, mindezekután jön, hogy a motor különböző paramétereihez megfelelően "illeszthető-e" az adott bef.rendszer.
Ha mindezekkel tisztában leszel, akkor tudsz választani egy jó autót.
Ha ezekkel nincs vki tisztában, csak szerencse, ha jó autót fog ki,
s nem a szervizekbe lapátolja a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!