Turbó nyomásszabályzó szelepet ki tudom iktatni ?
Szóval a félre értések végett tisztáznám először is, hogy miről is van szó.
Az alany egy golf 3 1.9 tdi 1z forgalomba nincs.
Az interneten mindenféle “sufni tuningot” látni jelentős lóerőket ígérgetve úgy döntöttünk kipróbáljuk, hogy bizonyos határig meddig lehet illetve érnek-e valamit ezek a beavatkozások ezek után egy teljesítmény mérést is csinálunk, hogy lett-e változás ha igen milyen irányba. Eddig eljutottunk odáig, hogy be lett kötve az a híres evry mod ugye potméterrel adagoljuk a “kaját” ezt addig tekertük amíg még stabilan jár a motor nem rázkódik de azért látni, hogy kapja mivel a korom az több lett. Aztán jött az, hogy a gázolaj már több akkor kéne még egy kis nyomás a turbo egy belső wastegate szelepes és van egy mágnes szelep.
A turbotol jön egy vákumcső rá megy a mágnes szelepre és onnan megy tovább a wastegate szelepre.
Mivel mindennek a legegyszerübb módját és nagyából laikus szemmel próbáltuk nézni így nem magán a wastegate szelepen tekertünk pár menetet hanem egy T ágú elosztót iktattunk be a mágnes szelep és a wastegate közé ezáltal a turbo nyomás több lett és a korom is kevesebb. Akkor menjünk egy teszt kört (magán úton forgalomtól elzárt területen) meglepetésre az auto jelentősen fürgébb lett viszont 3 ezer felett be tilt akkor gyujtas le fel és ismét megy. Erre van még valami “házi megoldás” hogy tudjunk mérni egyet. A wastegate szelep is kinyit rendesen csak kicsit később szóval csak annyi van hogy érzékeli, hogy nagyobb a töltő nyomás erre ki találtak valami trükköt, már esetleg vagy ez mar igy nem megoldható.
1. nem tudod
2. hagyd békén szerencsétlen motort, nem így működik hogy lehúzok egy csövet és hirtelen összes lóerő...
Értő olvasás nulla.
Első válaszoló azt valóban nem tudom mivel eféle “mókolást” nem csináltam sosem. Szeretem ezt az oldalt mert akárhogyan teszi fel az ember a kérdést mindig egy 17 éves tejfölös szájú kölyköt látnak mögötte. Mint a kérdésből is kiderült az autónak mindegy mivel már nincs forgalomba és nem is lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!