Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez a francia motor mennyire...

Ez a francia motor mennyire megbízható?

Figyelt kérdés

KFU ET3J4 88 LE 16v 1.4 benzin

Milyen fajta motor ez benzin injektoros?

2023. nov. 6. 16:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem mai darab már, minden allapot függő.

Szögegyszeru szívó.

2023. nov. 6. 16:36
 2/12 anonim ***** válasza:
Hát a 8 szelepes TU3-nál mindenképpen jobb, ha már 1.4, de a 16V sem a tervezés csúcsa. Szelepfedélnél állandóan fossa az olajat, mert pocsék kialakítású, ha nincs elektronikai hibája az csoda, főleg a főtengely jeladó szokott baja lenni, de bármi más is, mert az ECU szeret beázni, fojtószelepház kokszosodik.
2023. nov. 6. 16:56
 3/12 A kérdező kommentje:
#2 a fordulátszámmérő néha furcsa édtékeket ad pl alapjáraton 0 át pedig 800 at kellene vagy ezret a folytószelep miatt lehet?
2023. nov. 6. 18:11
 4/12 anonim ***** válasza:
46%
Jobb mint ezek a germán xarok. Én mindig többre becsültem a francia autókat, mint a németeket. Magát a "német" szót is ruhellem.
2023. nov. 6. 18:18
 5/12 anonim ***** válasza:
De hogy a kérdésre is válaszoljak, ez a benzines van a facelift utáni 307-esekben is. Jó motorok, ajánlok egy ilyen 307-est. A korai évjáratú 307-esek sem olyan rosszak, mint sokan hiszik.
2023. nov. 6. 18:20
 6/12 anonim ***** válasza:
#4 Megértem, hogy nem szereted, én sem rajongok értük, de azért ebben az 1.2-1.6 szívóbenzin kategóriában a németeknél sokkal jobb opciók vannak. Ez a franciáknak soha nem sikerült igazán, náluk inkább a nagyobb (1.6 és afölött) dízelek azok, amik szót érdemelnek.
2023. nov. 6. 18:36
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen értem, a nem éppen német párti válaszoló vagyok.
2023. nov. 6. 18:51
 8/12 anonim ***** válasza:
51%

Most borítottam szét egy 1.2 cliót, 330 ezer km van benne, karteren még a gyári nem egyszerű tömítés volt, vagyis sosem volt szétszedve.

Hengereknek még válluk sincs, teljesen tükör mind a 4 hengerfal.

Dugattyúk bordásak még, szinte újak.

Egyedül az olajlehúzó gyűrűk vannak kissé megkopva, meg kissé kokszos volt az olajzógyűrű.

Ehhez képest egy 1.7 dízel opel 400e nél már nem tudom mennyiszer volt szétszedve.

Mindig meglepődök a franciákon, nagyon tepernek előre technikailag.

2023. nov. 6. 18:53
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
S még valami kérlek, nekem volt benzines Peugeot 207, az nagyon megbízható volt, mint egy japán, úton útfélen mondtam is, hirdettem. A kérdésem a következő: vajon csak én (S páran még) fogtam, fogtunk ki jót vagy ez a típus valóban egy jól sikerült francia "kisautó"? 1.4-es 75 lovas, a gyengébbik volt nekem.
2023. nov. 6. 18:54
 10/12 anonim ***** válasza:
Azért lehetett vele közlekedni, de most már az erősebbik, 90 lovas 1.4-essel vennék 207-est. Vagy az 1.6-os, 90 lovas HDi-vel. Van is a közelben egy gyönyörű kobalt kék, 3 ajtós 1.6-os HDi 207-es eladó, mindössze 168 ezer km-rel. Majdnem lecseréltem rá a jelenlegit....
2023. nov. 6. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!