Benzines vagy dieseles autót éri megvenni?
A munkába busszal járok, mivel így kedvezményesebb a vármegyebérlet miatt.
Hétvégén használnám inkább valamivel nagyobb utakra 45km-re laknak a szüleim, őket látogatnám meg. Hétközben időnként mennék vele a város egyik pontjából a másik végpontjába. A diesel egyáltalán nem ajánlott számomra?
mindkét autó szerintem egész jó áron van..csak ugye diesel mind2
evi 9-10 ezres futäsra en benzinest vennek...
amig evi 60-70 ezret mentem, diesel volt, most evi 20-25 ezret megyek, 80%ban väros vagy faluban 20% pälya es benzinest tartok mert olcsobb a szereles es az alkatresz..
Mikor a két autó között "kell" választani mindig a fogyasztásból eredő különbözetet hasonlítjuk a várható fenntartási költségekhez.
Egy ilyen Corsaval 5 literrel eljársz vegyesben. Nálunk a családban van egy 1.4-es benzines K Astra, azzal vegyesben 5,5-6 literrel járnak. Hetente egyszer városon kívül 150km és hetente 3-4-szer városban 5-10km. Hasonló a te leendő felhasználásodhoz, csak te még kevesebbet mennél.
Annyira keveset megy az autó éves szinten, hogy teljesen szürreális lenne a dízel. Te mennyit mennél, évi 7 ezret kb? Ha elmész 2x nyaralni vagy hosszabb útra legyen 8 ezer.
Erre nem kell dízel, 1-1,5 literes fogyasztásbeli különbséggel számolva egy benzines Corsahoz, évi 55-60 ezer ft-ról beszélgetünk. Valahol 5-ször ennyi futásnál gondolkoznék el a dízelen, de még ott sem minden esetben éri meg, csak akkor ha az adott km nagy része autópályán menne bele a gépbe, mivel a kis benzinesek ott válnak benzintemetővé.
Erre a használatra bőven elég a benzines.
Mondjuk ennyire a kínálat aljáról semmit nem vennék, mindegy milyen motorral van
Nekem most dieselem van, szeretem, mert jol fogyaszt, karban volt tartva valamennyi pénzért, ugyhogy menni is fog még legalább 200 ezret, bár lehet egy részét már nem nálam.
Legközelebbi azutóm valószinüleg benzines lesz, hiába vezetek évente 30-35 ezret (hétvégi autós vagyok), egyszerüen ma már alig van diesel motor, ami van, annak karbantartása is egy vagyon, ugy tulkomplikálták az euro 7 normâk miatt…
#6:
Egyre drágábbak a dieselmotorok és egyre ritkábbak, illetve tökjol tulbonyolitották öket. A mostani dieselem egy szivodiesel egy turboval megfüszerezve. Amugy igazad van, pont ezért vettem dieselt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!