Mert általában a 90-el közlekedő kamiont előzi a 91-el menni szándékozó, 2 percig előzi teljesen feleslegesen feltartva a forgalmat.
2023. okt. 28. 00:37
3/12 anonim válasza:
Legjobb dolog, tegnap 70-el mentem pályán számoltam 30 kamion volt mögöttem szal betartják.
2023. okt. 28. 00:44
4/12 anonim válasza:
Rendszeresen belefutok ilyenbe, hogy több percig a belső sávban ,,előzi" az egyik kamion a másikat... mind a mellett, hogy elég baleset veszélyes, a személyautókat feltartja.
De van ennél ,,jobb" is, azon a pályaszakaszon ahol én járok, járnak Volán buszok is, volt olyan, hogy egyik volán busz előzte a másikat, pedig ugyanaz volt az útvonaluk, végállomás még a menetrend is... az egyik annyira teli volt, hogy szinte lógtak le az utasok... és így előzget... semmi értelme ráadásul ennek a manvernek.
2023. okt. 28. 06:23
5/12 anonim válasza:
4. NEm baleset veszélyes!!
2023. okt. 28. 07:50
6/12 anonim válasza:
Azért baj, mert a külső sávban lévő kamionos nem akarja, hogy megelőzze a másik, ezért próbálja akadályozni az előzést. Olyat még sose láttam, hogy egy kamionos gázelvétellel segítette volna az előzést.
Sajnos aki előbb ér oda a címre, az keres többet, ilyen ez a kamionos szakma.
2023. okt. 28. 07:51
7/12 anonim válasza:
A kamionok végsebessége 90 km/h-ra van korlátozva, elméletileg nem is lehetne előzgetés. Viszont a sebességhatároló beállítása nem teljesen egyforma mindegyiken: van, amelyik csak 89 km/h-t tud elérni és van, ami akár a szédítő 92 km/h-t is. Ilyenkor a 92-vel száguldó kamion elkezdi előzni a 89-cel cammogót, te pedig ha rendszeresen vezetsz autót, könnyen kitalálhatod, mi az eredménye annak, ha egy 16,5 méteres járműszerelvény egy másik 16,5 méterest előz 3 km/h sebességkülönbség mellett: ítéletnapig tart, mire ledolgozza a követési távolságot, a másik járműszerelvény hosszát és kiépíti újból a megfelelő követési távolságot, majd besorol elé. Ez elég rendesen meg tudja akasztani a mögöttük 110-re vagy 130-ra korlátozott könnyebb járművek forgalmát, mert nem ritkán percekig tart egy ilyen művelet, közben pedig csak gyűlik a sor a belső sávban.
2023. okt. 28. 08:07
8/12 anonim válasza:
Azért talán erre nem agysebészet magadtól rájönni.
2023. okt. 28. 08:13
9/12 A kérdező kommentje:
Ja engem nem zavar ha elozgetik egymast, nem sietek sehova
2023. okt. 28. 08:16
10/12 anonim válasza:
Ha téged nem zavar, nem baj. De van, aki 110-es vagy 130-as korlátozás mellett szeretne 90-nél gyorsabban haladni. Ez talán nem megbocsáthatatlan vétek, őket pedig rendesen zavarja az ilyesfajta akció és bizonyos esetekben balesetveszélyt is teremt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!