Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől dobhatta ki ezt a jelzést?

Mitől dobhatta ki ezt a jelzést?

Figyelt kérdés

Ma reggel, ahogy a nagy esőben mentem dolgozni, kidobta a műszerfalon villogva az elektronikus hibajelzést. Félrehúzódtam, leállítottam, illetve a fűtést is kikapcsoltam, majd egy 10 perc után újra elindultam, akkor még villogott, de 1-2 perc után teljesen abbahagyta.

(Renault Clio, 2000-es, 1.2 benzin)

2023. okt. 27. 08:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"elektronikus hibajelzést"

Vagyis?

2023. okt. 27. 09:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha az izzító jelre gondolsz, az a motorvezérlőé, valami érzékelő bepárásodott, beázott.

Tippem a felső holtpont jeladó, ami a kuplungnál van, bár lehet bármi.

23 éves verdának már párszor lehúztak a csatlakozóit, lehet, kiesett egy szigetelő.

2023. okt. 27. 09:20
 3/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ez volt?

Valószínűleg valamelyik szenzor beázott.

Hibakód-olvasás és akkor remélhetőleg kiderül.

2023. okt. 27. 09:24
 4/7 A kérdező kommentje:

Hát, először azt sem tudtam milyen hibajelzés ez, neten néztem meg, ott írták, hogy ez :D

Még annyi a sztorihoz, nem tudom, lehet e köze hozzá, hogy augusztusban volt egy balesetem, azóta egy minimálisan nyitva van a motorháztető, úgy lett vissza rögzítve. Most pedig nagy eső volt, és rögtön azután dobta ki a jelet, hogy belementem egy nagyobb vízbe. Nem tudom, ez mennyire befolyásolhatta.

(Nő vagyok egyébként, nagyon nem értek sajnos ezekhez, és ráadásul nem is vezetek régóta, másfél éve kb)

2023. okt. 27. 09:25
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, ez volt
2023. okt. 27. 09:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálam régebben nagyobb esőknél a légzsák kontroll lámpa villogott-gyanítom valahol a lökhárító alatt valamelyik csatlakozó nem tolerálta a vizet.Ahogy kiszáradt,a visszajelzés is megsznünt.Bár konkrétan semmit nem tettem a probléma megszüntetésére,már nem csinálja-az a tippem,mivel horgászautó,sokat járok terepen,por vagy sár rakódott a kérdéses csatlakozóra,és így védve van felcsapodó víz ellen.
2023. okt. 27. 09:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Akkor biztos, hogy beázott valamelyik szenzor.

Érdemes lenne kideríteni, hogy mi, mert a korrózió idővel tönkre fogja tenni.

Nagy pocsolyába meg ne hajts bele nagy sebességgel.

2023. okt. 27. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!