Jó lesz ez a gumi? (Négyévszakos)
Michelin CrossClimate 2 215/60 R16 99V XL típusú.
2020 Ford Mondeo Hybrid kombi autóra rendeltem.
Tökéletes. Ez az egyik legjobb négyévszakos gumi.
Magyarországon nagyon ritkán kerülsz olyan helyzetbe, hogy a téli gumi bármiféle előnyt jelentene a négyévszakoshoz képest, szóval emiatt felesleges aggódni. Az utóbbi évtizedekben nagyon enyhék a telek, gyakran +10 fok felett alakul a hőmérséklet napközben, az utakat kb. mindenhol lesózzák.
A tyre reviews tesztjei alapján +15°C ig hozza a kumho- hankook gumik szintjét, tehát kb a közép kategóriát. Sajnos nyári teszteket nem igen találtam róla.
Sokáig ezt a gumit akartam venni, de mivel mindig is prémium kategóriás gumikat vettem pl dunlop, conti stb. Így maradtam a téli nyári opciónál.
A céges kocsiainkon középkategóriás gumik vannak mindig, és nagyon durván érezhető az eltérés. Pl: tavaly télen hankook rs2 gumik voltak a céges golf 7en, és conti ts 870 az octaviámon. A két kocsi kb ugyan az, és a kerék méret is megegyezett. Contival enyhén csúszós utat sosem vettem észre csak mikor kiszálltam. A hankookkal ugyan olyan körülmények között, és tempónál már sodródott a kocsi és érezhetően csúszkált lassításkor.
Ez az én véleményem, tapasztalatom, nem a szakmám!
A céges kocsival nem járok haza, így mindig az octaviaval jövök megyek munkába!
Szintén saját véleményem, a tesztek és tapasztalataim alapján, hogy aki középkategóriás gumikat használ annak tökéletes lehet a crossclimate 2.
Ha pedig alapvetően városban használnám az autómat biztosan 4 évszakosat vennék rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!