Baleset...biztosító?
Baleset esetén,ha rendőri intézkedés kellett,ad róla papírt,azt szimplán elfogadja a biztosító,vagy kell még pluszban a kék,sárga betétlap?
Vannak fotók is,rendőrök is fotóztak...
Igen és nem. Magam két hónapja okoztam baleset. A másik fél rendőrt hívott (mert nem tud magyarul), a rendőr meg mondta, felesleges a bejelentő, mert amit ő ad, az elég.
A szerviz meg ragaszkodott a bejelentőhöz, mert jelentősen elhúzódik az ügyintézés nélküle. Hogy ez csak az ő heppjük volt-e, nem tudom.
“ Felénk már mindenkit leráznak a rendőrök azzal hogy írják meg a kárbejelentőt és csók.”
És milyen jól teszik. Mennyire gyorsabban haladna az ügyintézés ott, ahol tényleg kell rendőri intézkedés, ha nem lenne a sok degenerált agyhalott aki nem ismeri a KRESZ-T.
Nyilván vannak esetek ahol kell és kötelező rendőrt értesíteni, ezzel semmi gond.
De a túlnyomó többségben teljesen felesleges. Két alkalommal voltam baleset részese, mind a kétszer a másik fél rendőrt hívott és teljesen feleslegesen sz*patott engem, a rendőröket és legfőképp saját magát.
Egyik egy teljesen egyértelmű jobb kezes kereszteződés, nem fogadta el, hogy az jobb kezes. Hiába nézte meg nincs tábla, hiába mutattam meg neki a KRESZ oda vágó részleteit, nem. Ő nem hibás. Aztán ahelyett, hogy egy kék sárgával le rendeztük volna, kijött a rendőrök, jegyzőkönyvet kellett felvenni, a biztosító meg rengeteg ideig várt, hogy vége legyen a rendőrségi eljárásnak, ami egyértelműen őt hozta ki hibásnak. Se rendőr, de csak biztosító sem lett volna, mert ilyen 30 ezer forintos kár keletkezett. Ide ad 20 ezret már nem érdekel, ez van. Ehelyett ha jól emlékszem megbüntették, mert nem adott elsőbbséget, kapott pontot, a biztosítója meg nyilván felemelte a díjat.
Másik eset teljesen ugyan ez, kaptam egy durr defektet, azonnal félreállítam, volt mögöttem egy megállni tilos.
Várom a havert trélerrel, eltelik 5 perc egy hülye meghúzza a kocsim. (Belátható lakott területen belüli út, csak megijedt a szembe jövőtől és neki húzta az én autómnak)
Ő nem hibás mert megállni tilos van, nem állhatnék ott, én vagyok a hibás.
Ennek is mutatom a kereket, mutatom a baleset fogalmát, KRESZ-T. Semmi. Ugyan az mint első példánál, rendőrök ki, elmondták neki szakszavakkal amit én, nem fogadta el, jegyzőköny, megint hónapok.
És valaki, aki személy sérüléses baleset vagy bármi tenyleg lényeges esetben hív rendőrt, azért ennyire rohadt hosszú az ügyintézés, mert az ilyen degeneráltak miatt egy emberre nem 20 ügy jut hanem 50.
És nyilván, van az a helyzet amikor nem lehet megállapítani, vagy épp tényleg kell a rendőr de az esetek túlnyomó részébe csak F*sz méregetés, hogy na hát én biztos nem hibáztam mert hát én képtelen vagyok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!