Egyet értettek ezzel a kommentel?
"Pont mindent megtestesit amitol nem elvezzuk az autozast. Nagy, nehez, elektromos sz*rkupac. Mi lenne ha valami erdekeset is tesztelnetek, es kivetelesen egy jo cikket irnatok rola? Halal unalmas ez a sok neuwagen teszt…"
Sajnos a Totalcar újságíróinak java része még mindig annyira szűk látókőrű, hogy nem fogja fel, hogy az emberek többségének az autó csak egy eszköz.
Nem élnek át vele életfeelinget, vagy már rég kinőtték és másra fókuszálnak az életben.
A tesztelt autó funkcióját tekintve tökéletesen kielégíti.
Olyan, mintha egy irodai számítógépre azt mondanám, hogy egy szarkupac, mert nem futnak rajta a legújabb játékok, holott arra lettek tervezve, hogy a munkát elvégezze rajta az ember.
Szóval nem értek egyet vele, röviden-tömören.
#1 Hát azért két oldala van ennek az érmének.
Egyrészt igaz amit mondasz, nyilván ha az ember venni akar egy autót, akkor jó eséllyel rákeres, megtalálja ezt a tesztet, de mint átlag felhasználó őt nem a "benzinszagú" vélemények érdeklik, hanem hogy megfelelő-e a gyerekek cipelésére, vagy ingázásra, vagy akármire, amire neki éppen szüksége van.
Ugyanakkor ez egy autós portál. Egy autós portál, autókat feltételezhetően kedvelő, autózást szerető írójától szerintem nem csak hogy elfogadható, de már-már elvárt, hogy ne a szomszéd Julcsi néni szemüvegén keresztül írja a cikket. Elvégre ennek az oldalnak az olvasói 90%-ban (hasraütés-szerű szám, de szerintem közel lehet az igazsághoz) nem jött-ment átlagemberek, hanem szintén autókedvelők olvassák, akiket közelebbről érdekel a téma, akiknek az autó nem csupán egy eszköz.
És ha a kettő közül kell választani, akkor sokkal inkább ez a stílus és hozzáállás a megfelelő választás az írók részéről, egyrészt nyilván azért, amit már írtam, hogy a jelentős többség erre kíváncsi, másrészt pedig azért, mert a hétköznapi ember ebben is megtalálja a kérdéseire a választ, az író személyes véleményeit meg egyszerűen figyelmen kívül tudja hagyni, de ugyanez fordítva nem működik.
Arról meg már nem is beszélve, hogy ha a személyes vélemények kimaradnak belőle, akkor igazából felesleges is lenne írni az autóról, mert mit írjanak akkor le? A száraz információkat? Arra ott vannak az adattáblázatok, amiket a gyártó honlapján is megtalál az ember. Ahhoz totál felesleges lenne cikket írni. Roppant unalmas és haszontalan cikkek lennének azok, amiket a kutya nem olvasna.
3-as,
Nyilván a te megközelítésed szempontjából egyet értek veled én is, már amit a 2. bekezdésben írtál.
Erre azt tudom mondani, hogy nem vagyunk egyformák.
Nekem nagyon régre visszamenőleg erről még az a kontraszt jut eszembe, hogy vannak a motorosok, akik szerint a kis/nagytestű robogók nem motorok, mert ugye automata váltósak és nem adják a feelinget.
Ma nem lennék autótesztelő újságíró!
Már itt látom a megosztó véleményeket, és tényleg én is így érzem, hogy van egy szűk réteg akit érdekel az autó...
A többségnek meg kb a közlekedő edény, max jobb legyen az egérmozi, meg egyéb tényleg faxságok...
Kár ma már autós cikket írni, lehet elég lenne, már csak a kiemelt, sport, vagy olyan modellekről amik kifejezetten egy relatíve szűk rétegnek készülnek, akik ezt értékelik.
Szerintem lassan egy 1.0 TSI motoros valami fűnyírónak, úgysem olvas utána aki ennek a célközösönsége, mert aki ért annyira hozzá, annak ez nem is alternatíva, vagy ha igen, eleve tudja vagy sejti mit vesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!