Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Renault Magnumok kikoptak...

A Renault Magnumok kikoptak az utakról?

Figyelt kérdés

Emlékszem még a kétezres évek elején milyen felkapott típus volt a kamionos cégek körében, akkoriban gyerekkén úgy néztünk rájuk mint valami csodakamionra, tele voltak az utak velük.

Azóta nem is nagyon figyeltem fel rájuk, csak épp egyik nap láttam egyet és eszembe jutott hogy mostanra hogy kikoptak az utakról.

Vagy csak én nem látok annyit belőlük vagy valóban kezd eltűnni ez a típus?

2023. okt. 13. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Bizony hogy kikoptak, több mint 20 év alatt.

Ha évi 100000-150000 km-rt mennek, számold ki hogy mennyi lenne már.

2023. okt. 13. 20:53
 2/5 anonim ***** válasza:

A T-széria váltotta.

Az európai kamionos cégek nem tartják sokáig a járműveket a flottában, mert az útdíjak, adók és magas vevői elvárások arra ösztönzik őket, hogy folyamatosan fiatalítsák a flottát. A Waberer kamionjainak átlagéletkora pl. 2-3 év körül van - ebbe értelemszerűen nem sok 10+ éves Renault Magnum fér bele - amik voltak azok már rég valamelyik afrikai, poszt-szovjet vagy közel-keleti országban rójják az utakat.

2023. okt. 13. 20:54
 3/5 A kérdező kommentje:
#1 Ez igaz, bár úgy tudom a legidősebbek már OT-sek lehetnének.
2023. okt. 13. 20:54
 4/5 anonim ***** válasza:
2015 dolgoztam a határon, akkor még elég sokat mértem belőlük.
2023. okt. 13. 21:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Amióta a Volvo megvette a komplett kamionos részleget, fokozatosan elkezdte volvósítani a Renault-t. Ami náluk belefért, hogy legyen egy extravagáns, mindenben szélsőségesen maximalista, kényelmes, egyedi, nagy kamion, az a Volvónál csak konkurenciát jelentett az FH-nak. Meg aztán alapból sem lehetett olcsó külön a Magnumra mindent gyártani. Ma meg már tényleg kb csak a fülkében különböznek a Volvótól. Úgyhogy a Renault Magnum egy letűnt korszak emléke lett.
2023. okt. 13. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!