Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell a benzinkúton...

Hogyan kell a benzinkúton lévő gumi fujot használni?

Figyelt kérdés

Analfabéta vagyok ehhez.

A számlaposra gondolok.

A dugoján van egy kis pocok az mire jo?

2023. okt. 12. 00:32
 1/10 anonim ***** válasza:
67%

Kérd meg a kutast, hogy mutassa meg, hogy kell felrakni a szelepre a tömlőt. :) Ő pont ezért van ott.

Itt mutatja:

https://www.youtube.com/watch?v=wEAtzrdyOMc

A nyomást pedig a barométer (számlapos mérőóra) melletti + jelzésű gombbal növeled és a - jelzésű gombbal csökkented.

Az órán 2 skála van megadva, az egyik "bar" a másik "psi" egységben. A "bar" skálán kell elérni a megfelelő nyomást.

2023. okt. 12. 00:41
 2/10 anonim ***** válasza:

Rányomod a szelep végére a tömlőt. Egyféleképpen lehet rátenni, magától értetődő. Odamész a gombokhoz. A + jelzésűvel levegőt pumpálsz bele, a - jelzésűvel levegőt eresztesz ki a kerékből. Amikor a kívánt nyomást mutatja a számlap, akkor lehúzod a tömlőt.

Egyféleképpen nem fog sikerülni a mutatvány, ha nem autós szeleped van, de az hamar ki fog derülni. Vagy ha 6 bar fölé akarsz pumpálni valamit, mert általában ennyi a kompresszornyomás a kutakon.

2023. okt. 12. 02:30
 3/10 krwkco ***** válasza:

"A dugóján van egy kis pöcök az mire jó?"

A kerék szelepében van egy kis "tüske". Azt be kell nyomni, hogy a szelep kinyiljon és mehessen a levegő befelé. A légpumpa csatlakozójában levő kis "pöcök" azt nyomja meg. Miközben a csatlakozó külseje meg összezáródik a szelep külsejével.

2023. okt. 12. 07:03
 4/10 anonim ***** válasza:
30%
Jobban jársz ha veszel magadnak egy kis kompresszort, mert gyakran ezek a kutas kerékfújók nem jók, vagy szívás van velük, volt mikor több ment mellé mint a kerékbe. Én egyik kerékváltás után, 2 kuton se tudtam felpumpálni a kerekeimet.
2023. okt. 12. 08:07
 5/10 A kérdező kommentje:

Utolsó

Kézi fujot vagy elektormosat érdemes venni?

2023. okt. 12. 14:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Csakis elektromost, mert egy kézi vagy lábpumpával csak szemvedsz. Jön a gumiváltási időszak, ilyenkor a legtöbb áruházlánc árulni szok ilyeneket.
2023. okt. 12. 15:55
 7/10 krwkco ***** válasza:
A lábpumpa is teljesen megfelelő egy átlagos erőnlétben levő embernek. 3-4 tizedet egy kis tornával bele lehet fújni mind a négy kerékbe.
2023. okt. 12. 18:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Már utaltam rá, de akkor most kimondom: Elárulhatnád, hogy konkrétan mit akarsz fújni... Egy kerékpárhoz teljesen felesleges a drága elektromos pumpa, mikor egy kézivel 3-4 nyomásból megvagy. Autóhoz meg kevés az elektromos pumpa, oda inkább egy rendes kompresszor kell, ha nem akarsz perceket várni. De semmibe nem kerül elmenni egy benzinkútra és ott pumpálni, ráadásul ott hitelesített az egész.
2023. okt. 12. 18:33
 9/10 A kérdező kommentje:
Mivel benzinkutat kérdeztem ezért azt hittem nyilvánvaló hogy autó
2023. okt. 12. 19:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Benzinkúton kerékpárt is szoktak fújni és motort is. Mindegy. Autóhoz én legalább egy kistartályos kompresszort javaslok, de ha nem zavar a berregés és a várás, akkor elektromos pumpa is megteszi.
2023. okt. 12. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!