Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet egy használtautó árából...

Lehet egy használtautó árából alkudni akár egy nagyobb összeget is?

Figyelt kérdés

Mondjuk hogy 1,8 millióért árulják. Nagy átlagban 10%-ot elengednek az eladók ha okosan meg is indokolja a vevőjelölt hogy miért szeretne engedményt.

Van az a kategória ahol annyi mindenbe bele lehet kötni az autón hogy a 10 helyett akár 20-30%-ot is elengedjenek? Ne adj isten, még többet?

Tudtok ilyenről, vagy volt már részetek ilyen szituációban?

2023. okt. 11. 23:23
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Igen és verekedés lett a vége.
2023. okt. 11. 23:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Miért?
2023. okt. 11. 23:28
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
Mert patika állapotú autóból próbáltak pofátlanul sokat alkudni. De a gyakoribb az, hogy a "tökéletesnek" hirdetett autó k@rvára nem tökéletes. Ha van lehetőséged akkor vizsga soron nézesd át.
2023. okt. 11. 23:34
 4/9 anonim ***** válasza:
39%
🤷.
2023. okt. 11. 23:45
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
Alkudni általában akkor tudsz, főleg nagyobb összeget, ha a kocsi nem kimondottan jó és az eladónak meg kell a pénz hamar. Egyébként nem fogja érdekelni, hogy te mit akarsz alkudni. Egyébként ha meg annyira szar, hogy nagy összeget is lelehet belőle alkudni, minek megvenni?
2023. okt. 11. 23:53
 6/9 anonim ***** válasza:
91%

Igen, ez a pofátlan cigánykodás kategória.

Van pár autókereskedés, aminek erre alapul az üzleti modellje. Pl. a 3 A betűs cég.

2023. okt. 11. 23:56
 7/9 anonim ***** válasza:
87%

Lehet, de ne lepődj meg, ha bunyó a vége.

Nemrég eladtam egy autót, egy kis szarházi jelentkezett rá egy informatikai! oldalon, franc gondolta volna, hogy egy retkes pénzes c. is ott ólálkodik.

Hangja alapján azt hittem, valami jó gyerek, segítettem neki, elvittem x helyre az autót, erre kiderült, hogy egy autókereskedő, próbált belekötni mindenbe, pedig látszott, totál hülye az autószereléshez, de ott jártatta a száját, meg okoskodott.

Tényleg ott voltam már, hogy megütöm!

Az volt a szerencséje, hogy ott volt a kölke, meg a felesége.

Szóval a legnagyobb férgek az ilyen kis sunyi jókisifúk tudnak lenni,az meg, hogy felhív a kancigány, hogy: márpedig ezt az összeget én sokall érte....mindezt úgy, hogy nem is látta az autót...már nem meglepő.

De bzmeg, egy informatikai oldalról, ahol alap etikai dolgokkal tisztában kéne lennie az embereknek, pl olyannal is, hogy tiszteletben tartom, ki mennyiért akar eladni valamit, és nem kezdek el cigánykodni az ingóságai miatt.

2023. okt. 12. 02:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Persze, lehet, miért ne lehetne. Sokan nincsenek tisztában az árakkal. De nyilván nem ez a jellemző.

És amatőrök nem fognak jó autót venni olcsón, csak mert nekiállnak hőbörögni hülyeségeken. Nagyobb az esély, hogy elhajtják őket, mint én is szoktam ilyenkor.

2023. okt. 12. 07:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem, mert a végösszeg mindig az, amire az eladó kezetráz, ami meg egyéni. Ha szabadulni akar az autótól akkor lehet belemegy nagyobb alkuba, de ha nem a megélhetése múlik rajta, nem sos kell eladni neki, akkor megmutatja, hogy merre van a kijárat.

Az előzetes átvizsgáltatás szinte kötelező egy vásárlás előtt, ott fény tud derülni több mindenre, amiről lehet az eladó sem tudott, de nem fog neked 100%-os képet adni az sem. De ha tényszerűen ott van, hogy a szeretett és megkímélt autón mondjuk kormányösszekötőt, lengőkart cserélni kell, meg fékbetéteket is lassan, akkor lehet, hogy az alku is jogosabb lesz, mint csak úgy hasraütésszerűen elkezdeni alkudozni, mert a te értékrendszerednek nem ér annyit, de átvizsgálás nem történt pl.

Szóval nálam alkunak indokolt esetben van helye, de pusztán azért, mert egy szokás lett itthon, mint a borravaló, azt úgy nem.

2023. okt. 13. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!