Jön a korán sötétedés ideje, az ősz és ezzel együtt egyre több olyannal találkozok, hogy este teljesen tiszta időben is ködlámpával közlekednek. Miért? Hiába villogok nekik, nem jönnek rá, hogy vakít hanem inkább visszavillant, mutatva, hogy nem refivel jön...
Az ilyen idiótákat miért nem lehet büntetni? Értem én, hogy van egy elég laza szabály, de azért tiszta időben ez inkább balesetvezsélyes, mint hasznos. Arról ne is beszéljünk, hogy ha esetleg vizes az út, akkor még jobban csillan a fény.
Hogy mi zavar benne? Az, hogy a rendes lámpákkal együtt köd nélkül elég erős fényforrások jönnek szembe, még akkor is ha elvileg lefele világít. Hiába nem közvetlenül a szemembe világít, attól még zavaró tud lenni, főleg ha esős idő van. Akkor az út csillogása is sokkal rosszabb.
2023. dec. 15. 17:19
12/17 anonim válasza:
Jó de sajnos ez ellen nincs mit tenni, ez ugyanaz mikor jön szemben egy cigis ember és utána szivhatom a füst szagát, tudok tenni ellene? Nem.
2023. dec. 15. 17:31
13/17 anonim válasza:
50% balf@sz, a masik fele kamuraj.
2023. dec. 15. 21:58
14/17 anonim válasza:
Ez hidegen hagy. Jobban tud bosszantani amikor a xenon izzot berakja a halogen helyett es az jön szembe.
2023. dec. 15. 23:12
15/17 anonim válasza:
A ködlámpa a nevével ellentétben nem csak ködre való, hanem kitűnően funkcionál terítő fényszóróként sötétben, esős vizes aszfalton. Sokkal jobban lehet látni vele az utat, a kátyúkat és az út szélét. Ha valakit elvakít, az csak beállítási probléma.
2023. dec. 16. 05:54
16/17 anonim válasza:
xenon lényegesen zavaróbb még a gyári is
2023. dec. 16. 10:40
17/17 anonim válasza:
Az első ködlámpák a legkevésbé sem zavarnak. Feladatuk szerint alacsonyan, laposan világítják az útfelületet. Felfelé nem világít, szembejövőt nem vakítja.
Ahogy előttem írták, ennél ezerszer rosszabb a hátsó ködzáró, a szarul beállított tompított, a távolsági, illetve az utólagosan beépített led és xenon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!