Most kezdtem az oktatóit, milyen autót vásároljak? (b-kategóriás)
Valamit, ami kényelmes számodra, de nem kerül vagyonokba a szervízelése.
Fontos a kényelem, mert egész nap benne fogsz ülni, de a megbízhatóság / javíthatóság is, mert rengeteg kilométer kerül majd bele, gyakran kell majd szervízelni és akkor aztán nem mindegy, hogy mennyi az annyi. Meg persze a fogyasztás is fontos, a többség dízellel vagy kis köbcentis benzinessel nyomja.
Én például egy MK7-es 1.2 TSI Golfon tanultam. Biztosan jól fogyasztott (ha jól emlékszem, 4,5-5 liter körüli értéket írt a computer, pedig az többnyire városi használat), de ha kellett, akkor jól gyorsult (pl. autópályára való felhajtás).
Előny, ha lehet vele gáz nélkül is elindulni, engem például meg sem tanított az oktató a gázzal való elindulásra, mindig csak kuplunggal indultunk el. Így legalább a vizsgán nem volt gond a lefulladással és a túl adagolt gázzal sem.
Aminek sok darabból áll a kasztnija. Ha összetörik gyorsabb megjavítani.
Hátra nagy ablaka legyen, azaz a hátsó ülés fölött függőlegesen megmért "lyuk" magas legyen, ne a ledöntött áramvonalasítós ablak méretét nézd. AZAZ ki lehessen látni tisztességesen mindenfelé! NE bunkerkocsi legyen. Biztonságosan érezze a tanuló hol a kocsi eleje-oldala-hátulja. Egy full kezdő, szőke tyúk is és legyen bőven hely a kormány alatt a térdnél, lehesen normálisan ÜLNI a kocsiban, ne tükröződjön a műszerfal a szélvédőn. Ne legyenek csillogó krómbizbaszok mindenfelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!