Ha nincs autószerelő ismerősöm, hogyan vegyek használtautót?
Kereskedő van ezerféle, tehát tisztességes is akad köztük.
De mindenképpen át kell nézetni szakemberrel.
Sok autószerelő cég vállal átvizsgálást. Ehhez persze ki kell mozdítani az autót a telephelyről és egy-két éve 15-20e Ft-ba került.
De ma már vannak olyan emberek is, akik elmennek veled és veled együtt átnézik az autót, csak hozzáteszik a szakértelmüket, meg alapvető műszer (pl. festékvastagságmérő) van náluk. Keress rá interneten, Budapesten mindenképpen találsz ilyet, de én pl. Győrben is találtam.
Egyébként teljesen jogos a kérdésed, és pont azért alakultak ki ezek a szolgáltatások, mert erre valós igény van.
Én pont nem olyan emberrel vizsgálnám át a kocsit aki abból él, hogy rossz a kocsim.
Anno mikor kocsit vettem, független helyen vizsgáltattam át
Ha kereskedoktol akarsz venni akkor elso korben a joautok.hu-n hirdetok kinalatabol valasztanek. Azoknal kevesebb esellyel futsz szarba, mint pl. a Nagykorosi uti piacon hirdeto, vagy eppen piacteren nem is hirdeto neppereknel. Pl. Kocsiguru, ami egyben Bosch markaszerviz is. Mondjuk amit en vettem toluk, a futomu osszeszerelesi minosege botranyos volt, de azon tul az auto egyben volt.
Vigyel magaddal olyat aki felmeri, amit irtak elottem, jo szolgaltatas. Esetleg markaszervizben egy diagnosztika gyari diaggal, erdemes. Nem egy nagy osszeg, 10-20 eft max. Meg erdemes ranezetni az alvazszam, motorszam, motorkod, aut. valto gyartasi kodra. Illezve kartortenet. Ezeket nekem telefonon is elmondtak.
Azt a k_a, ez nem gyenge lehuzas. 😄😄😭
En majusban vettem autot, akkor Bosch szervizben egy teljes koru atvizsgalasert 20 ezret kertek. Motor, fek, futomu, lengescsillapitok, emisszio, teljes diagnosztika, retegvastagsag, rozsdasodas, probakorre is elvittek. Es nem 20 perc volt hanem egy bo ora.
Ezek a felmeros emberek (nem szerelo egy szervizbol) se kernek el 15-25 eft-nal tobbet (lokaciotol fuggoen).
#2 vagyok, nekem két és fél éve Győrben két autót 2x10.000 Ft-ért nézett meg az illető.
Igaz, azóta volt infláció, meg minden lófüle, de ez a 45.000 Ft/autó, ez tényleg durva lehúzás, még Budapesten is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!