Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Felnikupakot lehet valahogy...

Felnikupakot lehet valahogy védeni?

Figyelt kérdés

Vettem egy autót nemrég amin felnikupakos felnik vannak... vagyis már csak voltak, mert valami enyveskezű undormány paraszt lelopta mind a négyet, pedig nem rossz környéken parkol az autó, de gondolom ezek éjszaka járják a várost és lopnak amit lehet. Tudtam róla hogy ez létező dolog de nem gondoltam rá mióta megvan az autó.

Ami miatt még inkább betörném a koponyáját az ilyen féregnek, hogy darabja 25 ezer forint a gyári kupaknak a felnire amim van.

Kérdés hogy lehet-e ezeket valahogy úgy rögzíteni, hogy ne lehessen csak egy csavarhúzóval 1 másodperc alatt kikapni. Nyilván nem beragasztani akarom hogy aztán ne tudjam levenni a kereket :)

2023. okt. 6. 11:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
veszel rá sima műanyag felnikupakot , amit nem tudnak eladni ezért nem is bajlódnak a lopásával . örülj hogy nem a katit szedték , de ami kési az
2023. okt. 6. 11:27
 2/7 anonim ***** válasza:
59%
Zárt garázsban tárolod az autót vagy normális helyre költözöl, pl. Svájcba.
2023. okt. 6. 11:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen, most rendeltem sima műanyagot, nyilván nem fog szépen kinézni de ameddig nincs garázs addig biztos hogy nem veszek rá megint gyárit és azért annál jobb mint ahogy most van csupaszon az egész. Maximum rakok rá egy igényesebb matricát a gyártó logójával. Vagy akkor már azt hiszi vajon a cibbon hogy ér is valamit, aztán lelopja megint? :D
2023. okt. 6. 11:49
 4/7 Koaxk Ábel ***** válasza:

25 ezer/db már egész jó használt alufelnit adnak!

Jó nagy balek az aki kiad egy kupakért ennyit, mivel ez általában egy filléres tétel, pár ezer forint a 4 darab... lehet nem "gyári" de kb a gyári is hasonló, ez nem egy olyan dolog, aminél tényleg a gyári megoldás komoly műszaki vagy anyaghasználati, minőségi különbséget jelent. Max a lehúzás kategória, bármilyen autómárkáról is legyen szó...

2023. okt. 6. 11:49
 5/7 Koaxk Ábel ***** válasza:
Teljesen gyári azonos mintájú, logós utángyártott kupakok vannak, nem kell "simát" venni, pláne nem matricázni!
2023. okt. 6. 11:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát, a gyári annyi, főleg mert kicsit egyedibb a felni és nem egy sima kupak van rajta hanem egy rendes fém megmunkált darab. Utángyártottat meg külföldön sem látni belőle, ha igen az alig olcsóbb. Ez van, gondolom patkányunk pontosan tudta hogy ezt megéri lelopni, mert az utcában csak az enyém tűnt el.
2023. okt. 6. 12:01
 7/7 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Ha ennyire speciális a felni akkor szívás, mert az alufelnik 90%-ának kb sztenderd kupakja van ami könnyen pótolható!

Lehet nem tudta, csak ha nagyon szép... bizonyos körökben vonza pl c típusúakat.

Nekem pl egy olcsó, de króm felnikupakom volt kb 15 éve az egyik autómon, Budapesten a kutyát nem érdekelte! Lett egy Borsodi barátnőm, Miskolcon egyik éjjel azt is lelopták a kocsimról mert szépen csillogott!

Szóval ha esetleg ilyen króm kupak, vagy valami nagyon vagány, dolog, akkor simán lehet, hogy viszik...

Volt olyan ismerősöm aki lelopta az autó logókat a kocsikról... nem eladni, csak gyűjtötte...

Volt olyan is aki csak úgy kedvtelésből lerúgta részegen az autók visszapillantó tükreit...

Sok beteg állat van, és a legkevésbé sem tudni kit mi motivál, még az is megeshet, hogy nem az eladás...

2023. okt. 6. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!