Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen szűrők és olaj kell...

Milyen szűrők és olaj kell ebbe az autóba?

Figyelt kérdés

Szóval kisszervíz lesz, olajcsere, és az összes szűrő cseréje.

Letudnátok írni egyesével, hogy honnan rendeljem és milyet? Olaj, illetve az összes szűrő.

Ford Focus 2014 1.0 Ecoboost, benzin, 100 hp

2023. okt. 3. 14:29
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:

Leírom én miket néztem ki, jók-e?

Olajszűrő: BOSCH - F 026 407 203

Levegőszűrő: BOSCH - F 026 400 492

Üzemanyagszűrő: BOSCH - F 026 403 009

Utastér levegő aktívszén szűrő: BOSCH - 1 987 432 598

Illetve olajból a MOTUL 8100 ECO-LITE 5W-20

Van még valami esetleg? Illetve ezek a Bosch szűrők jók?

2023. okt. 3. 14:41
 2/28 anonim ***** válasza:

Az olaj márkája igazából nem annyira fontos, ha valami ismertebb márka és nem valami összecsurgatott kínai sár, akkor megfelelő. Tehát például Motul, Castrol, Petronas, stb, ezek mind jók.

A Ford 5W20-as viszkozitást ír elő, specifikáció pedig WSS-M2C948-B. Ez a két adat fontos, figyelj rájuk oda. Elvileg 4.1 liter kell bele.

Szűrőkből én ha lehet Mann-t szoktam venni. Ha kicsit spórolni akar az ember, akkor a Filtron egy nagyon jó ár/érték arányú márka.

Hogy honnan veszed, az a te dolgod. Vannak értékesítők, mint Unix, Bárdi, stb, vagy olajbörzék webshopjai, pl. Olajshop.

3/28 A kérdező kommentje:
Illetve látom pl a Utastér levegő aktívszén szűrő-nél vannak különböző méretek de elvileg mind jó a Focusra, itt számít a méret?
 4/28 anonim ***** válasza:
#1 Igen, szűrőkből a Bosch is jó. Olajból jó a Motul, de ez konkrétan nem felel meg a specifikációnak. Motulból a Specific 948B lenne jó.
2023. okt. 3. 14:45
 5/28 anonim ***** válasza:
#3 Számít. Tudni kellene, hogy most mekkora van benne és az alapján keresni megfelelőt.
2023. okt. 3. 14:46
 6/28 A kérdező kommentje:
Akkor csak ott számít a méret a többi jó vagy?
2023. okt. 3. 14:50
 7/28 A kérdező kommentje:
Most kajak le kell mérjem? Akkor inkább meghagyom a szerelőnek a szűrőket, nem szeretnék rosszat venni
2023. okt. 3. 14:55
 8/28 anonim ***** válasza:

Üdv.

Ajánlom a ZSU.hu-t például, részletesen beállítod az autódat és csak azt ad ki ami fixen jó.

Bosch-t egy ideje nem tartják jónak. Olajból meg a WSS-M2C948-B és 5w20 legyen, márka tökmind1.

2023. okt. 3. 15:07
 9/28 A kérdező kommentje:
Lemértem az utastér szűrőt, 250, 202, és 36. A többi szűrőnek is külön mérete van vagy az már jó lesz ami erre a típusra van előírva?
2023. okt. 3. 15:38
 10/28 anonim ***** válasza:

Zsu, Kauffer, Kovácsautó, ezeket ajánlom én is. Van alkatrész keresőjük típus szerint is. A Bárdi/Unix magánszemélyeknek iszonyatos felárral ad mindent.

Ha nem vagy biztos egy adott alkatrészben/olajban általában a gyártóknak is van on-line katalógusa. Ott is megnézheted, hogy a gyártó melyik termékér ajánlja az autódhoz. Ha két helyen is stimmel, akkor olyan nagyot nem tévedhetsz.

Szűrőkből én a Mahle márkát perferálom, esteleg MannFilter, netán Hengst. Ezek mind jók. Boschból pollenszűrőt használtam már. Végülis nem volt fele semmi probléma.

Olajnál a gyári jóváhagyás számat. Az esetedben amire a WSS-M2C948-B rá van írva, az jó lehet. De ha ragaszkodsz egy adott márkához, általában az olajgyártóknak is van olajválasztó katalógusa. Itt azért szoktak furcsaságok is lenne. Pl a Castrol olajválasztója szerint a dízel autómban 50.000 km/ 24 hónap az ajánlott csereperiódus. Eddig biztosan nem húznám, de még a feléig se.

2023. okt. 3. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!