Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit lehet kezdeni, ha tönkreme...

Mit lehet kezdeni, ha tönkrement az indításgátlós kulcs?

Figyelt kérdés

Szóval az a gond, hogy leejtette a gyerek a slusszkulcsot, amin kívülről nem látszik sérülés, de elvileg van benne egy chip, ami nem esett ki, de elmozdulhatott vagy tönkremehetett, nem tudom. Lényeg, hogy nem oldja a kocsiban az indításgátlót, a kulcs elfordul, de az autót nem indítja.

Arra gondoltam, hogy lemásoltatom a kulcsot, ahol csinálnak indításgátlós autókulcsmásolást. Akkor elvileg azzal indulnia kell? Vagy mit lehet tenni ilyenkor?

#kulcs #Indítasgátló
2023. okt. 1. 18:20
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
De elvileg ha le tudják másolni a kulcsot, akkor ki is tudják cserélni benne azt a chipet, nem? Hiszen akkor van nekik olyan. Bár kétlem, hogy a chip meghibásodott vagy összetört volna egy leeséstől. Lehet inkább csak elmozdult. Akkor meg javítható, nem? Bár szerintem a kulcs nem szétszedhető. De itt amit találtam szervizt, ott azt írják indításgátlós kulcsok javítása és másolása.
2023. okt. 1. 20:39
 12/15 anonim ***** válasza:

Márkaszervizben tudnak klónozni, vagy új kulcsokat feltanítani, csak drága lesz.

Az immo chip elég masszív, nem sérül az olyan könnyen. A kulcsban lévő elemet cserélném először.

2023. okt. 2. 13:20
 13/15 krwkco ***** válasza:

"A kulcsban lévő elemet cserélném először."

Az immobilizer chip nem használ elemet.

2023. okt. 2. 15:26
 14/15 A kérdező kommentje:

Nem elemes. Egy egyszerű kulcs kinézete van, amiben van valami chip. Ma megnézettem a kulcsmásolóval, aki betette egy gépbe, ami azt jelezte ki, hogy a chip jó benne. Akkor valószínű az autóban van a hiba. De az nem tudom hogy lehetséges, hogy egyszercsak mindenféle előjel nélkül tönkremegy az indításgátló. Előtte 10 perccel még indult és többször is.

Mondta a kulcsmásoló, hogy van mikor úgy távolról blokkolják a jelet, mikor el akarják lopni az autót. De azok meg nem hiszem, hogy egy 13 éves Sparkra utaznának.

2023. okt. 2. 18:42
 15/15 krwkco ***** válasza:

Általában a gyujtáskapcsoló körül van egy tekercs, ami a jelet leolvassa. Az is megszakadhatott. Vagy a cstlakozója lehet kontakthibás.

Vagy kipróbálhatnád azokat a reseteléseket, amit az interneten olvastam és megírtam.

2023. okt. 2. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!