Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lábtér világítás bekötése...

Lábtér világítás bekötése hogyan működik?

Figyelt kérdés
Vettem egy szivargyújtós LED-es lábtér világítást. Szeretném fixre bekötni. Az alany egy vw golf 4. Azt gondoltam, hogy a szivargyújtó állandó 12V-ra kötöm. Olyan gombot vettem hozzá aminek van háttér világítása. A szivargyújtónak is van háttérvilágítása ami a helyzetjelző vagy tompított kapcsolásra van feszültség alatt. Úgy szeretném, hogy a gomb is akkor világítson. Tehát van egy állandó egy egy kapcsolt 12V az állandót szeretném a lábtér világításnak adni és a kapcsolt 12V ot a gomb világításnak, a test persze közös lenne. Persze biztosítékkal mind a 2 szálon. Nem vagyok annyira jártas ebben, ez így működhet? Esetleg ha nem valaki tudna egy kapcsolási rajzot mellékelni?

2023. szept. 27. 16:59
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Egy jéghideg mit kérsz?
2023. szept. 27. 17:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Tessék?
2023. szept. 27. 17:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha jól értem akkor te a szivargyújtót folyamatos 12voltra akarod megcsinálni, hogy világítson éjjel nappal?
2023. szept. 27. 18:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Működhet, a kapcsoló háttérvilágítása az szivargyújtó háttérvilágítására lenne kötve, a kapcsoló fix 12V-ot kap ami mellesleg a szivargyújtó áramköre.
2023. szept. 27. 18:50
 5/7 A kérdező kommentje:

3. Válaszoló,

Nem csak az állandó 12v a szivargyujtorol vennem le (ott gyújtástól függetlenül fix feszültség van) a kapcsolt 12 voltot pedig a szivargyujto hattervilagitasrol (ott a középboxban van egy kis lámpa ami helyzetjelzőre világít mint a műszerfal világítás)

Így az allandot ami a labter világítás hajtana a szivargyujtorol gombbal nyilván és az említett gombbal is van hattervilagitasa azt pedig a szivargyujto vilagitasrol

2023. szept. 27. 23:57
 6/7 A kérdező kommentje:

4. Válaszoló

Köszönöm csak nem voltam benne biztos hogy ez így mennyire szakszerű vagy életképes.

2023. szept. 27. 23:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Négyes jól leírta.

Én is így csinálnám. Háttérvilágításnak bármelyik olyan áramkör jó aminek köze van hozzá, tehát akárhonnan kiveheted gyakorlatilag. Az állandó 12Voltot szintén bárhonnan kitudod húzni ahol ez fixen jelen van. Ha van multimétered azzal mindenképp mérd ki hogy melyik szálon mi van éppen ez a legegyszerűbb.

2023. szept. 28. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!