Üdv. Vettem egy 2004-es Opel Astra G-t 10.000km alatt kb 1-1.2L olajat kellett utántölteni. A kérdés az hogy ki milyen olajat használ/használna? Eddig GM 10w40 volt benne. Érdemes 5w30 vagy 5w40-re váltani vagy abból többet kell utántölteni?
Figyelt kérdés
2023. szept. 23. 14:27
1/6 anonim válasza:
Az egyéb kérdésekben még mindig a pedálos Mercit ismerjük, annak pedig bármilyen olaj jó, ha csikorogna.
2/6 anonim válasza:
Az 5w30 vagy 5w40 olajakat nem arra a motorkonstrukcióra találták ki, többet árt, mint használ. Nyilván többet fogyasztana, nem köszönné meg. Esetleg 15w40-el próbálkozhatsz.
3/6 A kérdező kommentje:
Ja azt nem írtam hogy Z14xe
2023. szept. 23. 18:08
4/6 anonim válasza:
A gyári GM olaj nem jó. Oké hogy gyári Opel, de nem a legjobb neki. Nekem márkaszervizben is mondták hogy inkább nevesebb gyártó olaja kell bele, Total, Castrol Mobil1 stb... Motul a legjobb szerintem legalább is nekem az vált be. Liqui Moly is nagyon jó, de drága.
Z14xe be 0W-40, 5W-40, 10W-40 ezek a jók bele, de én inkább 5W-40 et javaslok
Az W30 asok azok az újjabb Classicokba valóka pl Z14XEP az a tiédbe nem jó.
5/6 A kérdező kommentje:
Ha 5w40-es olajat teszek bele, nem lesz nagyobb az olajfogyasztás mint a 10w40-el?
2023. okt. 12. 07:14
6/6 anonim válasza:
Melegen egyforma a két olaj. Nem fogja jobban enni, de olajfolyást amúgy sem olajváltással javítunk meg. Ha így lenne akkor minden kopottabb motorba öntenék a 10W60-at. Mert az valóban vastagabb melegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!