Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mazda cx 5 2023 mennyire jó...

Mazda cx 5 2023 mennyire jó választás?

Figyelt kérdés
2023. szept. 22. 02:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Baratnomnek van, igaz, az ove 2021-es, de nagyon szereti. Meg a gyerekbiciklit is be tudja rakni a csomagtartoba (3 eves a gyerek), meg a babakocsit a kisebbiknek. Muszakilag pedig megbizhato, hegyre felmaszni is van ero a motorban, a megpakolt kocsival is, es a rendszeres olajcseren kivul meg nem volt szerelonel.
2023. szept. 22. 06:04
 2/7 A kérdező kommentje:
1# köszi, ez jó, és vezetési élmény is jó, ugye? :D
2023. szept. 22. 07:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Milyen választ vársz? Szerintem viszonylag kevés ember van itt, aki a kategória több típusát is vezette, hogy objektíven össze tudja hasonlítani.

Gondolom a vásárlás előtt elmész tesztvezetésre, nem?

2023. szept. 22. 08:26
 4/7 anonim ***** válasza:
52%
ha vezetési élmény akkor mx5 , suv arra van hogy kilásanakbelőlemegbiztonságosabbmintatöbbiautó
2023. szept. 22. 10:45
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

1-es vagyok.

Van tolatokameraja, de nincs biztonsagi fek az utkozes elkerulesere a baratnom 2021-es cx5-ben. Allitolag a 2022-esben es a 2023-asban van, de nem neztem utana. Baratnom szerint jo az uttartasa, de elesebb kanyarokban erdemes lassitani picit, mert a gravitacios center egy kicsit magasabb, mint egy sima szemelyautoban.

A 4-es hulyeseget ir, az SUV nem arra van, hogy kilassanak belole meg biztonsagosabb mint a tobbi auto. Pont, hogy egy olyan szogbol erkezo oldalutkozeskor az SUV konnyebben felborul, mig a szemelyauto csak arrebb tolodik meg osszegyurodik. Ha pedig ket SUV utkozik, akkor a "vegeredmeny" rosszabb, mint ket szemelyauto eseten. Ha pedig ot SUV van elotted, akkor pont ugyanugy nem latsz ki, minthe nem SUV-ban ulnel. Raadasul a Mazda CX5 meglehetosen "compact" a tobbi SUV-hoz kepest, de eppen emiatt jobb varosi kozlekedesre, mint egy normal meretu SUV, pl parkolas szempontjabol. Nyaralashoz meg azert jo, mert sokmindent be lehet pakolni, es a ket gyerekules melle meg mindig befer egy felnott.

Ha viszont sznobizmusbol akarsz Mazdat, akkor inkabb vegyel egy Mazda 6-t, kevesebbet fogyaszt, de ugyanugy feszithetsz a baratnod elott, sot, meg szexelni is lehet benne. Ha sznobizmusbol mindenkeppen ragaszkodsz a CX szeriahoz, akkor meg vegyel CX50-et vagy CX90-et.

Majdnem kihagytam, a baratnom szerint a vezetesi elmeny jobb, mint a Toyota Highlander 2012 volt, de az o szubjektiv vezetesi elmenye attol fugg, hogy a hat km-es dugoban araszol fel oran at munka utan, vagy az autopalyan repeszt a nyaralas vagy egy jo hetvege miatt :D

2023. szept. 23. 01:40
 6/7 Paczalos István ***** válasza:

Kérdés, hogy mik az elvárásaid. Bele tudd rakni a teljes családot a nyaralásra, melóba kell, városba, vagy országúti használatra kell, milyen hosszú távot utazol vele nagyrészt, milyen és mennyi kényelmi funkció van a kocsiban, mennyire megbízható (meghibásodás/100000km) fogyasztás, praktikum, ár és sorolhatnám.

Arra számolj, hogy az autó árába kalkuláld bele, hogy azt fenn is kell tartani. Az ár felét oszd el 5 felé, és megkapod azt az összeget, amit nagyjából éves szinten rá fogsz költeni

Így akarj kocsit választani, és akkor nem fogsz nagyon melléfogni a kocsival. Én ennek vettem meg a mostani kocsimat, ami már 12 éves, és nem is csalódtam benne, azaz csalódtam, de pozitívan.

2023. szept. 29. 09:43
 7/7 anonim ***** válasza:

#6-os:

"Az ár felét oszd el 5 felé..."

Ezt miért ilyen kacifántosan fogalmaztad meg? Az az ár 0,1-e, nem? Amúgy nem hiszem, hogy egy 20 milliós autó éves fenntartása 2 millió forint lenne...

2023. szept. 30. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!