Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első lámpa polírozása?

Első lámpa polírozása?

Figyelt kérdés

Mi a menete a lámpa polírozásnak?

Polír paszta, gép az adott. Előtte finomabb papírral fel kell csiszolni a búrát és utána polírozni?

Olvastam fogkrém, fogkefés megoldást is.

2023. szept. 21. 15:54
 1/4 anonim ***** válasza:

"Olvastam fogkrém, fogkefés megoldást is."

Persze, meg gőz, meg WD40, meg kiskutyafasza. Ezek csak arra jók, hogy az adott anyag kitölti az apró karcokat, akkor frissen tényleg nagyon jól néz ki, de a legelső eső, vagy autómosás kimossa belőle és ugyanolyan szar lesz utána.

Alapvetően nem nehéz a polírozás, de igazából semmi sem az, ha tudod mit csinálsz, ha meg nem, akkor a könnyű munkát is könnyű elrontani. Kérdésből adódik, hogy te még nem políroztál, én a helyedben tuti nem a saját autóm lámpáján gyakorolnék, mert ha elrontod, akkor kuka (még ha nem is tűnik túl vészesnek a probléma, következő műszakin elhasalhat miatta és cserére fogsz kényszerülni). Ha ilyen ambícióid vannak, akkor elsőnek szerezz valami gyakorlóeszközt, bontóból például 5 ezerért szerezz egy bármilyet, azon gyakorolj, ne a sajátodon. Főleg ha esetkeg olyan autód van, amibe nem 20 ezer, hanem 150 egy új lámpatest.

2023. szept. 21. 16:43
 2/4 krwkco ***** válasza:

"Polír paszta, gép az adott."

Egyáltalán nem bonyolult a dolog.

Én vettem még évekkel ezelőtt egy utángyártott lámpát és az évente homályosodik, bemattul. (A gyári 20 éves az nem.)

Az Aldiban néha kapható kb. 2000 forintos karosszériapolírozó készletet szoktam használni. A lámpa műanyag búrája puha. Nem kell és nem is szabad géppel kezelni. A kézi munka lámpánként kb. egy negyedóra.

A legfinomabb csiszolószemcsés polír egy kis rongyra és elkezded közepes nyomással, egy helyen körkörösen polírozni. Utána lemosod, letörlöd és megnézed, hogy van-e hatás. Ha nincs, akkor durvább szecséjű polírozó kell. És ha az sem veszi le a homályt, akkor jöhet a 2-3 ezres vizes papír.

Van olyan fehérítő fogkrém, amiben csiszolószemcsék vannak. Az is jó, de nem fogkefével, mert a fogak közé bemegy a paszta és nem csinál semmit. Rongyocska.

De ha nincs UV álló lakkod, akkor évente meg kell ismételni.

2023. szept. 21. 17:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam hogy fogtam egy 800-as vizes vászonpapírt és a búrát jól bevizeztem majd azzal körkörösen kézzel végigmentem rajta, közbe elég sokszor vizeztem hogy ne legyen száraz a felület. Amikor ezzel végeztem lemostam és 1200 as papírral ugyan ezt megcsináltam, majd jött az 1500 as, ugyanígy végig, majd 2000-es amivel szintén ugyan ez aztán utána még 3000-essel szintén végigcsináltam ezt a folyamatot. Amikor megvolt akkor szépen lemostam vízzel hogy minden dzsuva kerüljön le róla, majd sima egyszerű polír pasztát rákentem és lassú forgó polírozó géppel amin puha gyapjú fejjel szépen átmentem rajta mígnem eltűnt az egész paszta. Aztán akkor már szép lett a végeredmény. Lemostam és puha ronggyal szárazra töröltem. Én UV álló lakk helyett fóliázni szoktam azzal azért 2-3 évet kibír

Persze mielőtt ennek az egésznek neki állsz előtte jó alaposan mosd le a lámpabúrát és maszkold körbe hogy ne árts a karosszériának és a lámpatest szigeteléseit, meg azon részeit amit nem kell polírozni szintén maszkold hogy valamennyire védve legyen.

Persze ha nem csináltál ilyet és elég drága a lámpatest az autódhoz ahogyan írták előttem vegyél valami bontott vackot pár ezerért ami annyira rendben van hogy elég neked a gyakorlásra.

2023. szept. 22. 00:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.
2023. szept. 28. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!