Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli guminak milyen abroncsot...

Téli guminak milyen abroncsot javasoltok? Széles vagy “virsli” gumit? (205/55 R16)

Figyelt kérdés
2023. szept. 17. 11:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"A legkisebb méret az alap felszereltséghez tartozik, a legnagyobb meg a full extrához."

Ezt cáfolni tudom. Legalábbis annál a típusnál, ami nekem van. Így nem általánosítanék. Az autóm legerősebb motorral szerelt változatához a legmagasabb felszereltségi csomagban is csak 16" alufelni járt alapból. A 17"-os feláras, a 18"-os vaskosan feláras volt. 15" azt hiszem a gyengébb motorokhoz járt, mert azokhoz kisebb féktárcsa is járt, elfért a 15"-os felni is rajta.

Ahogy írtam, nekem 16-os a télim. Nem szoktam leesni vele az útról. Hétköznapi utcai használatban szinte semmi különbséget nem érzek menettulajdonságokban. Talán versenypályán az ezredmásodpercekben lenne különbség, de nem erre használom a kocsit, mint ahogy a többség sem. Állítólag hóban a keskenyebb, kicsit ballonosabb gumi az optimálisabb.

2023. szept. 17. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!