Simson motorba, váltóba, milyen olaj kell?
S 51
Total classic 10w-40 jó ?
Ne hallgass szerintem a retardált gyikosokra.
A helyes választ lepontozzák, a marhaságot fel.
"Váltó olaj" azaz hajtóműolaj kell, mivel 2 ütemű, és nem a főtengelyet meg a hengerfalat kenjük.
80W-90 az eredeti, itt egy fórumon nem is ajánlják a 10W40-et:
4 nem zárom ki, hogy van olyan, de az nem a simson és nem is az etz.
Egyébként én még 14 évesen jártam úgy, hogy találtam valami hiperszuper adalékos olajat apám cuccai közt, aztán beleborítottam, és valóban csökkentette durván a súrlódást, a baj csak az volt, hogy elkezdett csúszni a kuplung. SZétszedtük, mert azt hittük megégettem(holtjáték rendben volt).
Aztán amikor összeszerltük és ment bele a jó öreg 80W, és 1-2 nap után fokozatosan abbahagyta a csúszást, ahogy lejött az a csoda réteg a kuplungról.
Egyszer és mindenkorra kb a világ összes kézi váltós motorkerékpárjába, és autóba váltóba 80W90 75W80 stb hajtómű olaj kell.
KIVÉVE aminél a motor kenése együtt van a váltóval. Na oda kell az 5100 pl 10W40 de ezek 4 ÜTEMŰEK.
Köszinektek!
👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!