Miért nem megy az emelkedőről való elindulás?
Pedig a kézifékes megoldás simán jó lehet, nem is értem miért nem tanítják felétek. Amúgy nem nehéz. Megállsz az emelkedőn üzemi fékkel és üresbe rakod az autót illetve behúzod a kéziféket. Leszállsz a fékről (normális ha megmozdul az autó egy kicsit ilyenkor), benyomod a kuplungot és egyesbe rakod az autót. Innen ugyanaz az elindulás menete, mint egy régebbi benzinesnél, kicsi gázt adsz neki és fogáspontig engeded a kuplungot, majd kiengeded a kéziféket és még plusz gázzal (de nem padlózva :D) illetve engedve fel a kuplungot elindulsz.
Leírva lehet bonyolult, pedig nem az. Jobban begyakorolva és ha nem kell sokat várni, akkor egyesben is lehet hagyni az autót, csak le ne szállj a kuplungról, mikor behúztad a kéziféket és már egyből játszhatsz a gázzal. Még jobban begyakorolva kézifék sem fog kelleni, hanem megtartod majd "erőből" autót :)
"Miért nem megy az emelkedőről való elindulás?"
A kulcs a kuplung fogáspontjának gyors és biztos megtalálása.
1.
Ha látod, hogy hamarosan jön egy rés, akkor kuplung tövig és 1-es. Közben jobb láb a féken.
2. Ha lehetőséged van indulni, akkor a kuplungot egy mozdulattal fel kell engedned a fogáspontig. Pont oda, ahol az autó már indulni akar, de még -az automatikus alapjárat szabályozás miatt- gáz nélkül sem fullad le. Ezt kell automatikusra begyakorolnod. Nem szép lassan kitapogatni a kuplung megfelelő állását, hanem egy mozdulattal tudni, hogy hol van ez a pont.
3. Átlépsz a fékről a gázra és a kuplungot a már megtalált fogáspontról fokozatosan felengeded.
És én letámasztott sarokkal szoktam a kuplungot kezelni. Így könnyen lehet reprodukálni a fogásponti pedálállást.
De egyesek itt azt szokták mondani, hogy az lehetetlen, hülyeség, stb. Pedig csak ismerni kell a módját.
Nem tudom, hogy neked az oktatód hogy tanítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!