Megérné egy Fiesta a Focus helyett ezen szempontok alapján?
Először Focusban gondolkodtam, mert aránylag egy megbízható és népszerű autó, ismerem is valamennyire. Aztán eszembe jutott a Fiesta is, mert talán valamelyest kevesebbet fogyaszt és a fenntartása is olcsóbban megúszható. Szerintetek jobb választás lehet? Nem ismerem utóbbit.
Egyébként átlag felhasználásra keresek kocsit, hol városban hol országúton, nem széthajtva. Kb 2-2.2 millió a keret mindennel együtt.
Ezekre gondoltam, 1.4 vagy 1.6 benzinesben:
Focus: [link]
Fiesta: [link]
OFF: Engem a sírógörcs kerülget, ha meglátom ezeknek a szaroknak az árait.
Haverom ilyen Fiestát kapott 10!!! éve valami 1-1,5 millióért. És akkor még alig volt benne kilométer az első tulaj után. Cégünk 2,5 millióért vett 3-as Focust 0 kilométerrel kifutó típusként. Most meg ennyibe kerül a széthajtott 2-es. Hát nem előre megyünk...
Amúgy nekem most ferde hátú Focus van. Szeretem, hogy olyan "autó méretű" de tény, hogy 90%-ban tök feleslegesen nagy. 1.6-os. Menetdinamikája mint egy busznak, elég sokat fogyaszt, nagyobb sebességnél zajos is.
Haverom Fiestája dízeles, sokkal fürgébb, jobb élmény vezetni. Méretre érezhetően kisebb, de ugyanúgy elfértünk benne 4-en felcuccolva amikor nyaralni mentünk.
#1, azért 2,5 millióért már a kettes Focusok kínálatának legtetejéről választhatsz, átlagosat kapsz 1,6-ért, lefutott 1,2 millió, vagy ezalatt.
Csakis benzineset keresek, így a dízeles kizárva.
#2, de vajon mennyi a fenntartása és a fogyasztása?
“ OFF: Engem a sírógörcs kerülget, ha meglátom ezeknek a szaroknak az árait.
Haverom ilyen Fiestát kapott 10!!! éve valami 1-1,5 millióért. És akkor még alig volt benne kilométer az első tulaj után. Cégünk 2,5 millióért vett 3-as Focust 0 kilométerrel kifutó típusként. Most meg ennyibe kerül a széthajtott 2-es. Hát nem előre megyünk...”
“ #1, azért 2,5 millióért már a kettes Focusok kínálatának legtetejéről választhatsz, átlagosat kapsz 1,6-ért, lefutott 1,2 millió, vagy ezalatt.
Csakis benzineset keresek, így a dízeles kizárva.”
2020-ba MK 2.5 focust 2010-es 1.6 dízelt 850-ért vettem…
Inkább állapotot nézz. Amelyikből találsz jobbat azt vedd.
Én kis autó fan vagyok, szóval ha nincs különösebb igényed a nagyobb autóra, akkor a Fiesta amit linkeltél (2008-2012) nem rossz választás!
Én mindenképpen nagyobb motorral venném, mert bár csalóka, hogy 1.4 keveset eszik, de egy nagyobb nyomatékosabb motort kevésbé kell pörgetni, így sokszor az lehet a nyerőbb fogyasztás szempontjából és még van is benne tartalék.
Én anno pont így voltam egy Seat Leon-al 1.4-es motorral relatíve nehéz kasztnival xarrá pörgetve kb majdnem olyan fogyasztást produkáltam mint ha egy 1.8T Cupra-m lett volna, cserébe nem is ment!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!