Riga 12 váltó olaj feltöltési mennyisége hány dl,illetve milyen típusú olaj az előírt vagy van valami nívója,kémlelője...?
A Rigákban nincs külön váltó olaj, a motorblokkban van a váltó, a blokkot kell megfelelő szintig feltölteni olajjal.
A művelet egyszerű, "lábra" állítod a motort, a blokk tetején találod az olajbeöntő nyílást, ami egy elég nagy csavar. A blokk oldalán egy kisebb csavar a "túlfolyó", addig kell önteni a blokkba az olajat, amíg az nem kezd kifolyni oldalt.
A Riga motorok nagyon rossz konstrukciók voltak, soha nem működtek megbízhatóan, mostanság, már veterán korban lehet érdekes, ritkaság, anno egyetlen előnye, volt, hogy bármikor meg lehetett vásárolni, de a szerszámkészlet, gyújtógyertyák nélkül Rigával messzire elindulni merészség volt.
Szerintem bármilyen 10W40-es motorkerékpárba való olajat tehetsz bele. Megkerestem egy régi Riga kézikönyvet, de abban ma már nem létező MM60 és MM40-es olajakról írnak, ami még külön volt téli és nyári. Kézikönyv szerint fél liter a feltöltési mennyiség, de úgyis addig kell tölteni amíg a szintjelző csavarnál megjelenik az olaj, és ugye min 1 literes a kiszerelés.
Pl ez teljesen jó bele, nekem is ilyen van most a motoromban, és ha abba jó, akkor a Rigába túl jó is :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!