G Astra sípoló hang, egyesben, ill. kettesben. Mi okozhatja?
A történet a következő:
A mai nap álltam ki a Tesco parkolóban a helyemről, és miután elindultam (letekert ablakkal a jóidőre tekintettel), egy furcsa, sípoló hang jelentkezett gázadáskor, egészen addig, amíg kettest nem váltottam. A hangot eleinte nem tudtam behatárolni, hogy honnan érkezhet.
Ebben a pillanatban érkeztem haza, a sípoló hang azóta minden egyes lámpánal elinduláskor, kb. 20 km/h alatt jelen van. Hazafele úton megfigyeltem, hogy a hang az autó hátulja felől érkezik. Az autó szépen megy, váltó szépen veszi a sebességet, a kuplunggal sem tapasztaltam semmi rendelleneset. Garázsbaállás előtt leteszteltem, ha üresben adok gázt nem sípol, csak ha ténylegesen sebességben vagyok és elindulok. Továbbá érdekes, hogy a hangjelenség rükvercben nincs jelen.
Valakinek valami közelítő tippje, hogy mi lehet a probléma?
Nem fog be a fék?
Próbáld meg felemelve megforgatni a hátsó kerekeket.
a fékbetét kopásjelzője sipol
elkoptaka fékbetétek
Ma reggel mentem vele pár kört, a hang a jobb elsőből jön egyértelműen behatárolhatóan.
Felemeltem, leszedtem a kereket, majd rámértem a fékbetétre, és tényleg megérett a cserére. Nem tudtam, hogy ilyen relative öreg autón akusztikus kopásjelzőt alkalmaztak már.
Meg kell hagyni, aki kitalálta ezeket az akusztikus fékbetét kopásjelzőket az nem bízta a véletlenre, mert igencsak csúnya, és figyelemfelkeltő hangja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!